Saba Tümer Kimdir?


(1) (0)
Ad Soyad Saba Tümer
Meslek Sunucu
Yaşı 54 (1970-03-05)
Boyu 1,58
Kilosu 52 KG
Burcu Yay
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İzmir

Biyografi

Saba Tümer, 5 Aralık 1970 tarihinde İzmir’in Alsancak ilçesinde dünyaya gelmiştir. Orta öğretim eğitimini Özel İzmir Fatih Lisesi’nde tamamlamıştır.  

Yüksek öğretim eğitimine Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ile devam eden Saba Tümer, mezuniyetinin ardından 6 ay boyunca Sky Tv’de çalışmıştır. Bu dönemde direksiyon dersleri de almış ve kendisini geliştirmeyi sürdürmüştür.  

Sonrasında 6 ay Ege Tv’de çalışan Tümer, 4.5 yıl boyunca NTV’de günlük haberleri okumuş ve bir süreliğine de NStyle isimli dergide çeşitli yazılar kaleme almıştır.  

NTV’de çalıştıktan sonra Show Tv’ye transfer olan gazeteci, burada bir süre dış haberler sorumlusu olarak görev almıştır. SKYTürk’e geçtikten sonra da ‘Serdar Akinan’la beraber ‘Ne Var Ne Yok’ isimli programın sunuculuğunu üstlenmiştir.  

Zaman içerisinde ün edinen Saba Tümer, bu süreçte bir haber sitesinin anketinde de ‘en iyi kadın haber spikeri’ olarak seçilmiş ve Show Tv’ye geri dönerek ‘Saba Tümer ile Bu Gece’ adlı programı sunmuştur.  

Show Tv’de gece haberlerini sunarken, Okan Bayülgen’den teklif alan sunucu, ‘Haber Makinası’ isimli programda da yer almıştır. Ayrıca bu süreçte köşe yazarı Pakize Suda ile Star Tv’de ‘Lütfen Bu Konuya Girmeyelim’ isimli kadın programının da sunuculuğunu üstlenmiştir. Fakat kanalın programı yayından kaldırmış olmasının ardından tekrar Show Tv’ye dönme kararı alarak, Cem Özer’le ‘Haberiniz Var Mı?’ isimli sabah programını sunmuştur.  

Programdan sonra gelen dedikodu ve magazin içerikli programların tekliflerini reddeden Saba Tümer, 1 yıl boyunca ise ekranlardan uzak kalmıştır.  

2008 yılında HaberTürk’te ‘Saba Tümer ile Bu Gece’ isimli haber programını sunan başarılı sunucu, bir dönem de Ayşe Özyılmazel  ve annesi Oya Germen’le ‘Yok Daha Neler’ programını sunmuştur.  

Tekrar ‘Saba Tümer ile Bu Gece’ programına dönüş yapan sunucu, CNN Türk ekranlarında bir yıl çalışmış ve Show Tv’ye de tekrar aynı program ismiyle dönmüştür.

Saba Tümer’le Bugün programının ardından TV 8 ekranlarında yayınlanan ‘Saba ile Oyuna Geldik’ programının da sunuculuğun yapmıştır.  

Günümüzde ise YouTube kanalı üzerinden ‘Saba ile Oyuna Geldik’ programının kayıtlarını paylaşmakta ve ayrıca canlı ev yayınları yapmaktadır.  

Yay burcu özelliklerine sahip olan Saba Tümer, 1.58 metre uzunlukta ve 52 kilogram ağırlıktadır.  

24 Aralık 2020 Perşembe 17:39

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Saba Tümer
Meslek Sunucu
Yaşı 54 (1970-03-05)
Boyu 1,58
Kilosu 52 KG
Burcu Yay
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İzmir
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler