Okan Bayülgen Kimdir?


(2) (0)
Ad Soyad Okan Bayülgen
Meslek Sunucu
Yaşı 59 (1964-03-23)
Boyu 1,68
Kilosu 64 KG
Burcu Koç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Selin Atasoy
Doğum Yeri İstanbul

Biyografi

Okan Bayülgen, 23 Mart 1964 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Tam adı Kaan Okan Bayülgen’dir. Henüz 6 yaşındayken anne ve babası boşanmış, annesinin ikinci evliliğini yaşadığı İsmet Görgün’ün soyadını farkında olmadan almıştır. Fakat sonrasında soyadını değiştirmek için mahkemeye başvurmuş ve babası Ümit Bayülgen’in soyadını tekrar almıştır. Babasının ikinci evliliğinden Ozan ve Okşan isimlerinde iki kardeş sahibi olmuştur.  

İlköğretim eğitimine Taş Mektep’te yatılı olarak başlamış sonrasında Şişli 19 Mayıs İlkokulu ile devam etmiş ve burada tamamlamıştır. Orta öğretim eğitimini Galatasaray Lisesi’nde sürdürmüş fakat okula gitme konusunda sıkıntı yaşadığı için annesinin yanına Bodrum’a gitmiştir. Bu nedenle de Bodrum Lisesi’ne geçmiş, orada da eğitimini tamamlamamış ve Şişli Lisesi’nden mezun olmuştur. Öğrencilik yıllarında öğrenci kulüpleriyle yakından ilgilenmiş, müzik, edebiyat, folklor gibi alanlara yönelmiştir.  

Lise eğitimini 20 yaşında tamamlayan Okan Bayülgen, yüksek öğretim eğitimine Tours Üniversitesi Hukuk ve Ekonomik Bilimler Fakültesi’nde Hukuk Bölümü ile devam etmiştir. Fakat sonrasında karar değiştirerek Ekonomi Bölümü’ne kaydolmuş fakat yarıda bırakmıştır. Eğitimini ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında tamamlamıştır. Sonrasında da yine aynı okulda Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans yapmıştır.  

Televizyon kariyerine Satel Tv’de klip sunuculuğu yaparak başlayan Okan Bayülgen, ATV’de yayınlanan ‘Gece Kuşu’ programıyla da ün edinmeye başlamıştır. Sonrasında da  

Sonrasında ‘Late Nigt Show’ tarzını 100 gece süresince ‘Televizyon Çocuğu’ ile devam ettiren sunucu, programın bitmesinin ardından ise 2 yıla yakın bir süre ekranlardan uzak kalmıştır.  

1997 yılında bacağından vurulan Okan Bayülgen’e saldıran Murat Çakmak ise bunun nedenini ‘İstanbul Kanatlarımın Altında’ isimli filmdeki Osmanlı’ya hakaret ettiğini düşünmesi olarak açıklamıştır.  

Utanmaz Adam, Zaga, Herkes Bunu Konuşuyor, Haber Makinası, Bu Sizi İlgilendiriyor, Sade Vatandaş, Televizyon Makinası, Makina gibi programların da sunuculuğunu üstlenmiştir.

İlk evliliğini 1996 yılında Zeyno Günenç ile yaşayan başarılı sunucunun bu beraberliği ise 2 yıl sürmüştür. 2008 yılında Şirin Ediger ile İkinci kez nikah masasına oturan Okan Bayülgen’in bu evliliği de 2014 yılında sona ermiştir. Çiftin bu beraberliğinden İstanbul adında bir kızı vardır.  

Ayrıca oyunculuk da yapan Bayülgen, Kiralık Oyun, Küçük Motzart, Hapşırık, Masal Bahçesi, Kamuoyu gibi tiyatro oyunlarında da sahne almıştır.  

Koç burcu özelliklerine sahip olan Okan Bayülgen, 1.68 metre uzunlukta ve 64 kilogram ağırlıktadır.  

24 Aralık 2020 Perşembe 16:28

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Okan Bayülgen
Meslek Sunucu
Yaşı 59 (1964-03-23)
Boyu 1,68
Kilosu 64 KG
Burcu Koç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Selin Atasoy
Doğum Yeri İstanbul
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler