Ata Demirer Kimdir?


(2) (1)
Ad Soyad Ata Demirer
Meslek Komedyen
Yaşı 51 (1972-07-06)
Boyu 1,87
Kilosu 105 KG
Burcu Yengeç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Alara Bozbey
Doğum Yeri Bursa

Biyografi

Ata Demirer, 6 Temmuz 1972 tarihinde Bursa’da doğmuştur. Orta öğretim eğitimine Bursa Erkek Lisesi’nde başlamış, son sınıfta geçtiği Çelebi Mehmet Lisesi’nden mezun olmuştur.  

Küçük yaşlarda müziğe olan yeteneğini fark etmiş ve lise eğitiminin ardından abisinin desteğiyle gece kulüplerinde piyanist-şantör olarak çalışmaya başlamıştır.  

Sonrasında eğitimine devam etme kararı alan Ata Demirer, yüksek öğretim eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü’nde devam etmiştir.  

Eğitim sürecinde İstanbul’da müzisyenliğe devam etmiş ve bu dönemde arkadaşlarından destek alarak bar komedyenliğini denemiştir.  

1995 yılında Vitamin Grubu üyesi olan Gökhan Semiz aracılığıyla stand up gösterilerine başlayan Ata Demirer, Vitamin Grubu’nun ‘Turkish Kovboylar’ isimli şarkısında da gazeli seslendirmiştir.

İlk profesyonel stand-up gösterisini E.Ş.E.K. Tiyatro Grubu’nun kurucu Uğur Uludağ’ın aracılığıyla gerçekleştirmiş ve 1995 yılında Asos’ta vermiş olduğu müzikli şovda keşfedilmiştir.  

Dormen Tiyatrosu’nda ‘Komik Para’ isimli oyunda sahne alan komedyen, aynı sene kuruculuğunu üstlendiği Ege Kumpanya isimli gösteri orkestrası ile de sahne almaya başlamıştır.  

Uğur Yücel’le de bu dönemde tanışan oyuncu, komediye ağırlık vermek için konservatuvar eğitimini yarıda bırakmış ve 1996 ile 1998 yılları arasında çok sayıda gösteriye imza atmıştır.  

Oyunun kaydını Leman Kültür’e götürdükten sonra çok beğenilen Ata Demirer, 1998 yılında ‘Tek Kişilik Dev Kadro’ isimli oyunla Leman Kültür’de sahne almış ve 1000’e yakın defa sahneye çıkmıştır.  

Sonrasında oyundaki karakterlerin benzerleri ile televizyon şovu hazırlamış ve ‘Korsan Tv’ ismiyle program yayınlamıştır.  

Bu programla daha da ün edinen Ata Demirer, Vizontele Tuuba, Kısık Ateşte 15 Dakika, Neredesin Firuze gibi yapımlarda da yer almış ve en önemli çıkışını 2004 yılında ‘Avrupa Yakası’ adlı dizi ile yaşamıştır. Dizideki Volkan karakteriyle çok sevilen oyuncu, 2007 yılında Hacıyatmaz isimli programla tekrar seyirci karşısına geçmiştir.  

Osmanlı Cumhuriyeti adlı filmde de yer alan usta komedyen, 2010 yılında Eyvah Eyvah sinema filmi serisinin senaristliğini ve oyunculuğunu da üstlenmiştir.  

Berlin Kaplanı, İstanbul’un Altınları, Olanlar Oldu, Hedefim Sensin gibi filmlerde de yer alan komedyen, ayrıca Makara ve Exit isimlerinde iki de albüm çıkartmıştır.  

2012 yılında Özge Borak ile dünya evine giren oyuncunun evliliği ise 2014 yılında sonlanmıştır.  

Yengeç burcu özelliklerine sahip olan Ata Demirer, 1.87 metre uzunlukta ve 105 kilogram ağırlıktadır.

Ata Demirer’in rol aldığı bazı diziler ve filmler:

2001 – Tatlı Hayat (Koruma Zubuti) (TV Dizisi)  

2004 – Avrupa Yakası (Volkan Sütçüoğlu) (TV Dizisi)

2010 – Eyvah Eyvah (Hüseyin Badem) (Sinema Filmi)

2015 – Niyazi Gül Dörtnala (Niyazi) (Sinema Filmi)

2017 – Olanlar Oldu (Zafer, Döndü) (Sinema Filmi)

2018 – Hedefim Sensin (Zekeriya) (Sinema Filmi)

22 Aralık 2020 Salı 18:47

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Ata Demirer
Meslek Komedyen
Yaşı 51 (1972-07-06)
Boyu 1,87
Kilosu 105 KG
Burcu Yengeç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Alara Bozbey
Doğum Yeri Bursa
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler