Yıldız Tilbe Kimdir?


(1) (1)
Ad Soyad Yıldız Tilbe
Meslek Sanatçı
Yaşı 57 (1966-07-16)
Boyu 1,59
Kilosu 53 KG
Burcu Yengeç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim İlköğretim
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İzmir

Biyografi

Yıldız Tilbe, 16 Temmuz 1966 tarihinde İzmir’in Konak ilçesinde yer alan Gültepe semtindeki gecekondu mahallesinde dünyaya gelmiştir. Annesinin adı Altun, babasının adı Ali’dir. 5 kardeşe sahiptir ve en küçükleri Yıldız Tilbe’dir. Aile içerisinde Yadigar ismiyle hitap edilmektedir.  

İlköğretim eğitimine Mustafa Rahmi Balaban Okulu’nda başlamış fakat orta ikinci sınıfta bırakmak zorunda kalmıştır.  

Küçük yaşlarda şarkı söylemeye başlayan Yıldız Tilbe, 18 yaşına gelmeden Güngör Karahan ile dünya evine girmiş ve bu evliliğinden Sezen Burçin adında bir kız çocuğu olmuştur. Çiftin evliliği ise 1989 yılında sona ermiştir.  

Boşandıktan sonra İzmir’deki bazı gece kulüplerinde sahne alan Yıldız Tilbe, ilk deneyimini ise 1990 yılında Cengiz Özşeker’in patronu olduğu kulüple yaşamıştır.  

1991 yılında Yıldız Tilbe’nin adını duyan Sezen Aksu, dinlemek için gece kulübüne gelmiş ve kendisine vokalistliğini teklif etmiştir.  

Sezen Aksu’nun vokalistliği için İstanbul’a gelen ve minik serçenin evine yerleşen sanatçı,  hem konserlerinde hem de albümlerinde Aksu’ya vokalistlik yapmıştır.  

İki sanatçının yollarının ayrılmasının ardından ise Yıldız Tilbe tekrar İstanbul’un gece kulüplerine şarkı söylemeye devam etmiş ve bu süreçte Cem Özer’in ‘Laf Lafı Açıyor’ adlı programında solistlik teklifi almıştır.  

Bu programda da bir süre solistlik yapan Tilbe ciddi bir ün edinmiş ve albüm teklifleri almaya başlamıştır. 1994 yılında Cenk Torun’la oynamış olduğu ‘Delikanlım’ isimli parçaya video klibi çeken sanatçı, bu şarkıyla büyük ses getirmiştir.  

Çok sayıda sanatçıya hit şarkılar veren Yıldız Tilbe, 1996 yılında ise evinde bulunan esrar nedeniyle 3 gün gözaltında tutulmuş, sonrasında serbest bırakılmıştır.  

Esrar bağımlılığı için Balıklı Rum Hastanesi’nde tedavi gören Yıldız Tilbe, pop, arabesk, halk müziği, sanat müziği tarzında şarkılar kaleme almakta ve seslendirmektedir.

2012 yılında TRT Müzik ekranlarında yayınlanan ‘Şarkıların Yıldızı’ isimli programın sunuculuğunu üstlenen sanatçı, Flash Tv’de ‘Yıldız Tilbe İle’ adlı programın da sunuculuğunu yapmıştır. Ayrıca Benim Adım Osssman, Jet Sosyete gibi yapımlarda da yer almıştır.

Dillere Destan, Salla Gitsin Dertlerini, Yürü Anca Gidersin, Tanıdım Seni gibi çok sayıda albüme imza atan sanatçı, son olarak 2018 yılında ‘Kış Gülleri’ adlı albümünü yayınlamıştır.  

Çok sayıda ödüle layık görülen Tilbe, 2017-2018 sezonunda TV 8 ekranlarında yayınlanmakta olan ‘O Ses Türkiye’ isimli müzik yarışmasında yer alan jürilerden biri olmuştur.  

Yengeç burcu özelliklerine sahip olan Yıldız Tilbe, 1.59 metre uzunlukta ve 53 kilogram ağırlıktadır.  

Yıldız Tilbe’nin bazı albümleri:

1994: Delikanlım

2001: Gülüm

2003: Yürü Anca Gidersin

2005: Papatya Baharı

2009: Aşk İnsanı Değiştirir

2010: Hastayım Sana

21 Aralık 2020 Pazartesi 19:20 - 21 Aralık 2020 Pazartesi 19:22

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Yıldız Tilbe
Meslek Sanatçı
Yaşı 57 (1966-07-16)
Boyu 1,59
Kilosu 53 KG
Burcu Yengeç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim İlköğretim
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İzmir
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler