Murat Dalkılıç Kimdir?


(1) (1)
Ad Soyad Murat Dalkılıç
Meslek Şarkıcı
Yaşı 40 (1983-08-07)
Boyu 1,71
Kilosu 67 KG
Burcu Aslan
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İzmir

Biyografi

Murat Dalkılıç, 7 Ağustos 1983 tarihinde İzmir’de dünyaya gelmiştir. Babasının adı Mehmet Sedat, annesinin adı Hanife Kural’dır.  

İlköğretim ve orta öğretim eğitimini Kuşadası’nda tamamlayan Murat Dalkılıç, henüz 15 yaşındayken ilk müzik grubunu okulda kurmuş ve grubunun da solistliğini yapmıştır. Ayrıca bu dönemde sporla yakından ilgilenmiş ve basketbolcu olmaya karar vermiştir.  

17 yaşında profesyonel basketbolcu olmuş fakat 1 yıl sonrasında basketbol bırakarak tamamen müziğe yönelmiştir.  

İlk kez kafe barlarda gitar çalarak müzik kariyerine başlayan Murat Dalkılıç, ilk albümü ‘Kasaba’yı 2008 yılında çıkarmıştır. Murat Boz ile düet yapmış olduğu Kasaba şarkısıyla önemli bir çıkış yakalayan şarkıcı, çok sayıda listede de 1 numarada yer almıştır.  

Ayrıca piyano eğitimi de alan Dalkılıç, yüksek öğretim eğitimini ise İstanbul Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nde tamamlamıştır.  

Sonrasında eğitimine devam etme kararı alan şarkıcı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nde yüksek lisans yapmıştır.  

Kimse Yok Mu Derneği ve Samanyolu Haber televizyonu tarafından başlatılan kampanya kapsamında 2011 yılında ‘İnsanlık Ölmedi’ adlı Samanyolu Haber Tv’de yayınlanan programda telefonla yardım toplayan Dalkılıç, 2014 yılında ise ‘Sil Baştan’ isimli dizide rol almıştır. Ayrıca Bizans Oyunları, Dünya Hali gibi yapımlarda da yer alan yakışıklı oyuncu, son olarak ‘Menajerimi Ara’ adlı diziye konuk olmuştur.  

2015 yılında Merve Boluğur ile dünya evine giren Murat Dalkılıç’ın evliliği ise 2017 yılında sonlanmıştır.

Çok sayıda ödüle layık görülen şarkıcı, Merhaba, Bir Güzellik Yap, Daha Derine, Epik ve Afeta olmak üzere 5 albüme de imzasını atmıştır.  

Aslan burcu özelliklerine sahip olan Murat Dalkılıç, 1.71 metre uzunlukta ve 67 kilogram ağırlıktadır.  

21 Aralık 2020 Pazartesi 13:16

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Murat Dalkılıç
Meslek Şarkıcı
Yaşı 40 (1983-08-07)
Boyu 1,71
Kilosu 67 KG
Burcu Aslan
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İzmir
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler