Fatih Dönmez Kimdir


(2) (0)
Ad Soyad Fatih Dönmez
Meslek Siyasetçi
Yaşı 59 (1965-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Zeynep Dönmez
Sevgilisi -
Doğum Yeri Bilecik

Biyografi

Fatih Dönmez, 1 Ocak 1965 tarihinde Bilecik’te dünyaya gelmiştir. İlköğretim ve orta öğretim eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır.  

Yüksek öğretim eğitimi için Yıldız Teknik Üniversitesi’ni tercih etmiş, Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur.  

Eğitimini tamamladıktan sonra çalışma hayatına ilk olarak özel sektör ile başlamıştır. Sonrasında 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan İGDAŞ’ta ‘Etüt ve Proje Müdürü’ olarak görev almıştır. Bu alandaki başarısının ardından ise aynı kurumda yükselerek ‘Genel Müdür Yardımcısı’ ve ‘Yönetim Kurulu Üyesi’ olmuştur.  

2002 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanlığı’nda ‘İştirakler Genel Koordinatör’ görevini üstlenen Dönmez, aynı zamanda Türkiye Elektrik Sanayi Birliği (TESAB) kurucuları arasında da yer almış, ‘TESAB Yönetim Kurulu Üyeliği’ de yapmıştır.  

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kurul üyeliğine 4 Ocak 2008 tarihinde atandıktan sonra, EPDK üyesi olmuş ve Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği’nde (ERRA), 2008 ve 2010 Genel Kurullarında üye ülkelerin temsilcileri kararı ile yönetim kurulu üyesi olarak da seçilmiştir.  

Enerji sektöründeki tecrübesi ve bilgisi ile çok sayıda yazı ve rapora imza atan Fatih Dönmez, enerji yoksulluğu, doğal gaz projeksiyonları, arz güvenliği, enerji sektöründe Ar-Ge, stratejik planlama, performans yönetimi, fizibilite hazırlama, organizasyon geliştirme ve ayrıca şirketlerin Avrupa Birliği’ne uyumu gibi çok sayıda alanda da çalışma yürütmüştür.  

24 Aralık 2015 tarihinde ‘Enerji ve Tıbbi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığı’ görevine atanan Fatih Dönmez, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesini açıklamasıyla beraber 10 Temmuz 2018 tarihinde ‘Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ görevine getirilmiştir.  

21 Aralık 2020 Pazartesi 09:58

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Fatih Dönmez
Meslek Siyasetçi
Yaşı 59 (1965-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Zeynep Dönmez
Sevgilisi -
Doğum Yeri Bilecik
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler