Adil Karaismailoğlu Kimdir?


(1) (0)
Ad Soyad Adil Karaismailoğlu
Meslek Siyasetçi
Yaşı 54 (1969-05-19)
Boyu -
Burcu Boğa
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Bilinmiyor
Sevgilisi -
Doğum Yeri Trabzon

Biyografi

Adil Karaismailoğlu, 19 Mayıs 1969 tarihinde Trabzon’da dünyaya gelmiştir. Orta öğretim eğitimini Trabzon Lisesi’nde tamamlamış ve yüksek öğretim için Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ni tercih etmiştir. Makine Mühendisliği Bölümü’nden başarıyla mezun olduktan sonra ise eğitimine devam etme kararı alarak, Bahçeşehir Üniversitesi ‘Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi’ programında yüksek lisans yapmıştır.  

Çalışma hayatına ilk olarak 1995 yılında başlayan Adil Karaismailoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nde görev almıştır. Buradaki 3 yılının ardından ise 1998 yılında İETT Genel Müdürlüğü’ne getirilmiştir.  

İETT’de çok sayıda birimde mühendis ve yönetici olarak çalışmış ve 2002 yılında ‘İBB Trafik Müdürlüğü’ne geçmiştir.  

Başarılı mühendis, İBB Trafik Müdürlüğü’nde trafik kontrol merkezi, sinyalizasyon, akıllı trafik sistemlerinden sorumlu tutulmuş ve ‘Müdür Yardımcılığı’ görevini üstlenmiştir.  

16 Kasım 2009 tarihinde Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’ne atanan Karaismailoğlu, 23 Temmuz 2014 tarihinde Ulaşım Daire Başkanlığı’na getirilmiştir.  

Ulaşım denildiğinde ilk akla gelen isimlerin başında gelen mühendis, pek çok projenin hayata geçirilmesinde de önemli bir yere sahiptir.  

Başarısı sebebiyle 2016 yılının Temmuz ayında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi olan TOKİ’de, İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı’na atanmış olan Karaismailoğlu, 26 Nisan 2018 tarihinde de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı’na getirilmiştir.  

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 28 Mart 2020 tarihinde ‘Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ görevine getirilen Adil Karaismailoğlu, evli ve iki çocuk sahibidir.  

19 Aralık 2020 Cumartesi 15:11

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Adil Karaismailoğlu
Meslek Siyasetçi
Yaşı 54 (1969-05-19)
Boyu -
Burcu Boğa
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Bilinmiyor
Sevgilisi -
Doğum Yeri Trabzon
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler