Fuat Oktay Kimdir?


(1) (1)
Ad Soyad Fuat Oktay
Meslek Siyasetçi
Yaşı 60 (1964-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Mavi
Eğitim Doktora
Eşi Bilinmiyor
Doğum Yeri Yozgat

Biyografi

Fuat Oktay, 1964 yılında Yozgat’ın Çekerek ilçesinde dünyaya gelmiştir. Yüksek öğretim eğitimini Çukurova Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamlamıştır. Mezuniyetinin ardından okulda kalarak araştırma görevlisi olarak çalışmıştır.  

Oktay, dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Amerika’daki Wayne State Üniversitesi’nde imalat mühendisliği ve işletme alanları ile eğitimine devam etme kararı almış, yüksek lisans programlarını da burada başarıyla tamamlamıştır. Sonrasında aynı okulda endüstri mühendisliğinde doktorasını yapmış, havacılık ve otomotiv endüstrisi alanlarında da kendini uzmanlaştırmıştır.  

Eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönen Fuat Oktay, Beykent Üniversitesi’nde İşletme Bölüm Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı görevinde de yer almıştır.  

Ayrıca çok sayıda kamu ve özel şirkette de danışmanlık hizmetlerinde görev almış ve bu şirketlerde Genel Müdür, Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeliği de yapmıştır.  

Türk Hava Yolları Stratejik Planlama ve İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama, Üretim Planlaması ve Bilgi Teknoloji alanında da Genel Müdür Yardımcılığı görevini 2008 ve 2012 yıllarında üstlenmiştir. Bu süreç içerisinde çok sayıda ortak girişim projesini de hayata geçirmiştir.  

DEİK, Türk-Alman, Türk-İngiliz ve Türk-İspanyol İş Konseyleri Yürütme Kurulu üyeliklerinde de yer alan Oktay, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD) 2 Ocak 2012 ve 19 Haziran 2016 tarihleri aralığında görev almıştır. Buradaki görevinin ardından ise Başbakanlık Müsteşarlığı’nı üstlenmiştir.  

Oktay ayrıca, Türkiye’nin Suriye’deki terör unsurlarına yönelik yürütmüş olduğu ‘Fırat Kalkanı’ ve ‘Zeytin Dalı Harekatı’ çerçevesinde kurumlar arası koordinasyon görevine getirilmiştir.  

Bu dönemde kamu hizmetlerinde dijital dönüşüm hamleleri gibi çok sayıda çalışmaya da imzasını atmıştır.  

24 Haziran 2018 tarihindeki ‘Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi’ ile beraber, yönetim sisteminin Türkiye’de Başkanlık Sistemi oluşunun ardından, Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile 9 Temmuz 2018 tarihinde ‘Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’na atanmıştır.  

Çok iyi derecede İngilizce bilen Oktay, Türkiye’nin ilk Cumhurbaşkanı yardımcısı görevine sahip olmuş, ayrıca Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.(TAI), Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’de yönetim kurulu üyeliğinde de yer almıştır.

Türk Telekom A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine de hala devam etmekte olan Fuat Oktay, evli ve 3 çocuk sahibidir.  

18 Aralık 2020 Cuma 16:12 - 18 Aralık 2020 Cuma 16:14

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Fuat Oktay
Meslek Siyasetçi
Yaşı 60 (1964-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Mavi
Eğitim Doktora
Eşi Bilinmiyor
Doğum Yeri Yozgat
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler