Abdüllatif Şener Kimdir?


(1) (2)
Ad Soyad Abdüllatif Şener
Meslek Siyasetçi
Yaşı 69 (1954-04-26)
Boyu -
Burcu Boğa
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Doktora
Eşi Berrin Şener
Sevgilisi -
Doğum Yeri Sivas

Biyografi

Abdüllatif Şener, Ahzerat ve Bedirhan çiftinin çocukları olarak 26 Nisan 1954 tarihinde  Sivas’ta dünyaya gelmiştir. Yıldızeli ilçesinin Emirler isimli köyünde doğan Şener, yüksek öğretim eğitimi için başkent Ankara’ya gitmeye karar vermiştir.  

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden başarıyla mezun olduktan sonra eğitimine devam etme kararı almıştır.  

Gazi Üniversitesi’nde doktora yapan başarılı akademisyen, aynı okulda Bolu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde ‘Dekan Yardımcısı’ görevinde çalışmıştır.  

Çalışma hayatına Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nde ‘Öğretim Üyesi’ olarak devam etmiştir.  

İş hayatındaki başarısının yanı sıra bilgi düzeyi ile de dikkat çeken Şener, Maliye Bakanlığı’nda ‘Gelirler Kontrolörü’ görevini üstlenmiştir.  

Siyasete atılma kararı aldıktan sonra, 1991 yılında Türkiye Genel Seçimlerinde ‘Refah Partisi’nden Sivas milletvekili olarak seçilen Şener, ‘REFAHYOL’ Hükümeti ile de yoluna devam etmiştir.  

Necmettin Erbakan başkanlığında kurulan REFAHYOL Hükümeti’nde ‘Maliye Bakanı’ olarak yer alan Abdüllatif Şener, partinin kapatılma kararının ardından Fazilet Partisi’ne geçmiştir. Fakat 2001 yılında Fazilet Partisi’nin de kapatılmasına karar verilmiştir.  

Şener, 58. Hükümet ve 59. Hükümet’te Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcısı görevlerinde de bulunmuştur.  

Siyaset alanındaki başarısını parti kurma yönünde geliştirme kararı alarak, Türkiye Partisi’ni kurmuş olsa da, bu parti de 27 Ağustos 2012 tarihi itibariyle kapatılmıştır.  

İyi derecede Fransızca bilen başarılı siyasetçi, 2018 yılında  yapılan Türkiye Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Konya milletvekili olarak seçilmiştir.  

Abdüllatif Şener, 1982 yılında Berrin Şener ile dünya evine girmiş ve bu evlilikten 4 de çocuk sahibi olmuştur.  

16 Aralık 2020 Çarşamba 17:44

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Abdüllatif Şener
Meslek Siyasetçi
Yaşı 69 (1954-04-26)
Boyu -
Burcu Boğa
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Doktora
Eşi Berrin Şener
Sevgilisi -
Doğum Yeri Sivas
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler