Savcı Sayan Kimdir?


(2) (0)
Ad Soyad Savcı Sayan
Meslek Siyasetçi
Yaşı 53 (1971-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Gülşah Sayan
Doğum Yeri Ağrı

Biyografi

Savcı Sayan, 1971 yılında Ağrı’nın Tutak ilçesinde dünyaya gelmiştir. 24 çocuklu bir ailenin 12’inci çocuğu olarak doğmuştur ve 23 kardeşe sahiptir.

Yüksek üniversite eğitimini İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamlamış ve sonrasında ‘Pedagojik Formasyon’ alanında eğitim almıştır.  

Birkaç okulda öğretmen olarak görev alan Savcı Sayan, siyasete Cumhuriyet Halk Partisi ile atılma kararı almıştır.  

12 Eylül darbe döneminde kapatılmış olan Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nın 1996 yılında tekrar aktif hale getirilmesi ile pay sahibi olmuş ve 1996-2000 yılları aralığında da İl ve İlçe gençlik kollarının MYK üyeliğini üstlenmiştir.  

Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarında da üyeliği bulunan Sayan, ayrıca Doğu ve Güney Doğu Anadolu yörelerinde gerçekleşen ‘Töre Cinayetleri’ ile ‘Kadınların Eğitimleri’ konularında çok sayıda çalışmaya imza atmıştır.

Uzun bir dönem CHP’de yer alan başarılı siyasetçi, Deniz Baykal’ın istifa kararını ağlayarak dinlemesi ile de dikkatleri çekmiştir.  

Yoluna Adalet ve Kalkınma Partisi ile devam etmeye karar verdikten sonra 2015 yılında AK Parti İzmir milletvekili adayı olmuş fakat seçilememiştir.  

Sayan, 2019 Türkiye Yerel Seçimleri’nde AK Parti Ağrı Belediye Başkanlığı’na adaylığını koymuş ve seçilmeyi başarmıştır.  

Gülşah Sayan ile evli ve bir çocuk sahibi olan Savcı Sayan, günümüzde de Ağrı Belediye Başkanlığı görevini başarıyla sürdürmektedir. Ayrıca tarım ve inşaat sektörüyle de uğraşmaktadır.  

14 Aralık 2020 Pazartesi 15:47 - 14 Aralık 2020 Pazartesi 15:49

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Savcı Sayan
Meslek Siyasetçi
Yaşı 53 (1971-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Gülşah Sayan
Doğum Yeri Ağrı
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler