Fatma Betül Sayan Kaya Kimdir?


(0) (1)
Ad Soyad Fatma Betül Sayan Kaya
Meslek Siyasetçi
Yaşı 43 (1981-01-31)
Boyu -
Burcu Kova
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi İlyas Kaya
Sevgilisi -
Doğum Yeri İstanbul

Biyografi

Fatma Betül Sayan Kaya, 31 Ocak 1981 tarihinde Ramazan ve Hatice çiftinin çocukları olarak İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Yüksek öğretim eğitimini Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tamamlamış ve Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden de şeref derecesi ile mezun olmuştur.  

Eğitimine yurt dışında devam etme kararı alan Kaya, New York Üniversitesi’nde meme kanserinin görüntülenmesi alanında yüksek lisans yapmıştır.  

Sonrasında siyasete atılma kararı alan başarılı mühendis, ‘Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı’ görevinde yer almıştır.

Ayrıca ‘AK Parti İstanbul İl Tanıtım Medya Başkanlığı’ görevini de üstlenen Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti 5. Olağan Kongresi’nde alınan kararla Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiştir.  

Siyasi alandaki başarısı üzerine 13 Eylül 2015 tarihinde ‘AR-GE Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’ olmuş, aynı yıl 25 Kasım tarihinde de MYK değişikliği üzerine ‘AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na atanmıştır.  

65. Hükümette ‘Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’ olarak seçilen siyasetçi, çok iyi derecede İngilizce ve Almanca konuşabilmektedir.  

11 Mart 2017 tarihinde, ‘2017 Türkiye Anayasa Değişikliği Referandumu’ için Hollanda’ya yapacağı etkinlikler hükümet ve güvenlik güçleri tarafından engellenmiştir. Girişinin engellenmesi üzerine ‘persona non grata’ olarak ilan edilmiş ve polis eskortu tarafından Almanya’ya sınır dışı edilmiştir.  

Türkiye’ye döndüğü zaman Hollanda’da son derece kötü ve kaba bir müdahale ile karşı karşıya kaldığını belirtmiştir. 10 Temmuz 2018 tarihinde ise görevinden ayrılmıştır. Günümüzde ise Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul II. Bölge milletvekiliği görevini sürdürmektedir

Fatma Betül Sayan Kaya, evli ve 2 çocuk sahibidir.  

12 Aralık 2020 Cumartesi 14:21

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Fatma Betül Sayan Kaya
Meslek Siyasetçi
Yaşı 43 (1981-01-31)
Boyu -
Burcu Kova
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi İlyas Kaya
Sevgilisi -
Doğum Yeri İstanbul
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler