Ayhan Bilgen Kimdir?


(1) (1)
Ad Soyad Ayhan Bilgen
Meslek Siyasetçi
Yaşı 54 (1970-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Ayşe Bilgen
Sevgilisi -
Doğum Yeri Kars

Biyografi

Ayhan Bilgen, 1970 yılında Kars’ın Sarıkamış ilçesinde dünyaya gelmiştir. Yüksek öğretim eğitimi için başkent Ankara’ya gitmiş ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi’nden mezun olmuştur.  

Lisans eğitimini tamamlamanın ardından, Hacettepe Üniversitesi’nde Sosyoloji Bölümü’nde yüksek lisans yapan Bilgen, 2014 yılında ise siyasete atılmıştır.  

Gazetecilik alanıyla da ilgilenen Bilgen, ‘Özgür Gündem’ ve ‘Evrensel’ isimli gazetelerde de köşe yazarlığı yapmıştır.  

Özellikle ‘Demokratik Anayasa’ üzerine yapmış olduğu çalışmalarla dikkat çeken siyasetçi, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde ise ‘Bin Umut Adayları’ çerçevesinde Konya’dan bağımsız milletvekilliğine adaylığını koymuştur.  

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden Adana Seyhan ilçesi Başkan Adayı olan Bilgen, sonrasında aynı partide yer almaya devam etmiştir. Ve aynı yıl içerisinde toplanmış olan ‘Demokratik İslam Kongresi’nin kurucuları arasında da yer almaktadır.  

2014 yılındaki HDP İkinci Olağan Kongresi’nde ‘Genel Başkan Yardımcısı’ görevine getirilen siyasetçi, 2015 yılındaki 25. Dönem Genel Seçimlerinde de Kars’tan HDP milletvekilliğine seçilmiştir.  

Türkiye’de yapılan 1 Kasım 2015 tarihli erken seçimlerde ise tekrar Kars’tan tekrar seçilmiş ve 26. Dönem Milletvekilliği görevini üstlenmiştir. Aynı yılın Ağustos ayında HDP’nin ilk parti sözcüsü görevine getirilen Bilgen, 2018 yılında yapılan Genel Seçimlerde de HDP Kars Milletvekili Adayı olmuştur.  

2015 yılının Aralık ayında İstanbul’da gerçekleşen ‘2. Demokratik İslam Kongresi Koordinasyon Kurulu’na seçilen gazeteci, Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Katip Üyeliği’ni de sürdürmektedir.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde de HDP Kars Belediye Eş Başkan Adayı olan Bilgen, o tarihten bu yana Belediye Başkanlığı görevinde yer almaktadır. 

Kars Belediye Başkanı olan Ayhan Bilgen, Ayşe Bilgen ile evlidir.  

11 Aralık 2020 Cuma 17:17

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Ayhan Bilgen
Meslek Siyasetçi
Yaşı 54 (1970-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Ayşe Bilgen
Sevgilisi -
Doğum Yeri Kars
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler