Mahir Ünal Kimdir?


(1) (1)
Ad Soyad Mahir Ünal
Meslek Siyasetçi
Yaşı 57 (1966-07-01)
Boyu -
Burcu Yengeç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Doktora
Eşi Şule Özdin
Sevgilisi -
Doğum Yeri Kahramanmaraş

Biyografi

Mahir Ünal, 1 Temmuz 1966 tarihinde Kahramanmaraş’ın Elbistan isimli ilçesinde dünyaya gelmiştir. Orta öğretim eğitiminin ardından yüksek öğretim eğitimi için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni tercih etmiş ve bölümünü başarıyla tamamlamıştır.  

Eğitimine devam etme kararı alan Ünal, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Anabilim Dalında yüksek lisans yapmıştır.  

Eğitim hayatının ardından bir dönem İstanbul Ticaret Odası’nda müşavir olarak çalışan Mahir Ünal, sonrasında siyasete atılmaya karar vermiştir.  

2004 ve 2009 yerel, 2007 genel seçimlerinde de ‘Adalet ve Kalkınma Partisi’ seçim kampanyası strateji ekibinde danışmanlık alanında görev almıştır.  

Sonrasında ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu’ Üyeliği’nde de bulunan Ünal, Malezya, Irak, Kıbrıs ve Lübnan gibi pek çok ülkenin seçim kampanyalarının da strateji ekiplerinde yer almıştır.  

Ayrıca bazı siyasi kimliklere etkili iletişim alanında danışmanlık yapan Mahir Ünal, yerel yönetimler, şehir çalışmaları ve siyasal iletişim konularında da danışmanlık hizmeti sunmuştur.  

Vakıf üniversitesinde MBA’da örgütsel davranış dersleri de veren siyasetçi, özel bir üniversitede de ‘Davranış Bilimleri Bölüm Başkanı’ olmuştur.  

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine devam eden Ünal, 2011 ve 2015 yılında yapılan genel seçimlerde ‘Kahramanmaraş Milletvekili’ olarak seçilmiştir.  

Siyasi başarısı üzerine 24 Kasım 2015 ve 24 Mayıs 2016 tarihleri arasında da ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı’ görevini üstlenmiştir. Şimdilerde ise kariyerine AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü ile devam etmektedir.  

Mahir Ünal 2014 yılında Şule Özdin ile dünya evine girmiş ve bu evlilikten 2 de çocuk sahibi olmuştur.  

11 Aralık 2020 Cuma 14:35

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Mahir Ünal
Meslek Siyasetçi
Yaşı 57 (1966-07-01)
Boyu -
Burcu Yengeç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Doktora
Eşi Şule Özdin
Sevgilisi -
Doğum Yeri Kahramanmaraş
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler