Mithat Sancar Kimdir?


(1) (2)
Ad Soyad Mithat Sancar
Meslek Siyasetçi
Yaşı 61 (1963-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Doktora
Eşi Türkan Sancar
Sevgilisi -
Doğum Yeri Mardin

Biyografi

Mithat Sancar, 1963 yılında Mardin’in Nusaybin ilçesinde dünyaya gelmiştir. Orta öğretimini Diyarbakır Öğretmen Lisesi’nde tamamlamıştır. Yüksek öğretim eğitimi için Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tercih etmiştir.  

Okulunu tamamlamasının ardından 1995 yılında Ankara Üniversitesi’nde ‘Temel Hakların Yorumu’ isimli tezi ile doktorasını veren Sancar, 1999 yılında ise ‘Hukuk Devleti’ adlı tezi ile Doçent unvanına sahip olmuştur.  

2007 yılında ‘Profesör’ olan Sancar, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki Öğretim Üyeliği görevini de sürdürmektedir.  

Kürt sorununun çözümlenmesine ilişkin çok sayıda yazı kaleme alan Mithat Sancar, 2007 yılından bu yana ‘Birgün’ ve ‘Taraf’ isimli gazetelerde de köşe yazısı yazmaya devam etmektedir.  

‘Birikim’ isimli derginin yanı sıra çok sayıda dergide de yazısı yayımlanmakta olan yazarın adı, Hükümetin terör sorununa ilişkin çözüm sürecinde kurulan ‘Akil Adamlar Komisyonu’nda da geçmiştir.  

3 Nisan 2013 tarihinde ‘Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümeti’ tarafından açıklanmış olan ve barış sürecini yönetmede yer alan 63 kişilik ‘Akil İnsanlar’ listesinde, ‘Marmara Bölgesi Temsilcisi’ olarak yer almıştır.  

2018 Genel Seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) ‘Mardin Milletvekili Adayı’ olmuş ve seçilmiştir.  

Birden fazla kitapta da imzası bulunan Mithat Sancar, Türkan Sancar ile evlidir.  

11 Aralık 2020 Cuma 12:03

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Mithat Sancar
Meslek Siyasetçi
Yaşı 61 (1963-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Doktora
Eşi Türkan Sancar
Sevgilisi -
Doğum Yeri Mardin
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler