Lütfiye Selva Çam Kimdir?


(1) (0)
Ad Soyad Lütfiye Selva Çam
Meslek Siyasetçi
Yaşı 53 (1970-09-05)
Boyu -
Burcu Başak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Serdar Çam
Sevgilisi -
Doğum Yeri Şanlıurfa

Biyografi

Lütfiye Selva Çam, 5 Eylül 1970 tarihinde Şanlıurfa’da dünyaya gelmiştir. İlköğretim ve orta öğretimini başkent Ankara’da tamamlamış ve yüksek öğretim eğitimi için Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nü tercih etmiştir.  

Okulunu başarıyla tamamladıktan sonra 1996 ve 2008 yılları aralığında Ankara, İstanbul ve İsviçre’de çok sayıda firmada yönetim, organizasyon ve insan kaynakları gibi alanlarda da çalışmıştır.  

Çam, ‘Doğu Almanya’nın Yeni Ekonomik Süreci’ akanında Boston ve Troy Üniversiteleri ile beraber Dresden’de araştırma çalışmalarına da katılmıştır.

Kişisel Gelişim ve İnsan Kaynakları Yönetimi, Yönetim ve Organizasyon gibi alanlarda hem ticari hem de sosyal amaçlı olarak çeşitli araştırmalarda da yer almış ve aile şirketinin de yürütülmesi konusunda yardımcı olmuştur.  

Sonrasında siyasete atılma kararı alan Lütfiye Selva Çam, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkez Kadın Kolları MKYK ve MYK üyesi olarak, ‘Ekonomi İşleri Başkanı’ ve ‘Dış İlişkiler Başkanı’ görevlerine getirilmiştir.  

2008 ve 2012 yılları aralığında ‘Avrupa Halk Partisi’ (EDP) gözlemci yönetim kurulu üyeliğini üstlenen siyasetçi, 2013 ve 2014 yılları arasında da Asya Siyasi Partileri Konferansı (ICAAP) Kadın Kolları Başkan Yardımcısı olmuştur.  

Ayrıca Kadın ve Demokrasi Derneği olan KADEM’in Ankara Temsilciliğinde ‘Kurucu Başkan’ olarak görev alan Lütfiye Selva Çam, 1995 yılından bu yana da MÜSİAD ile çeşitli girişimcilik alanlarında yer almıştır.  

25. ve 26. Dönem ‘Ankara Milletvekilliği’ görevinde yer alan başarılı siyasetçi, AK Parti Grup Yönetim Kurulu’nda da üye olarak görev almıştır. Bu alandaki başarısı üzerine 27. Dönemde de ‘Ankara Milletvekili’ olmuştur.  

22 Eylül 2015 tarihinden beri ‘AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı’ olan siyasetçi, çok iyi derecede İngilizce konuşabilmektedir.  

Fransızca ve Arapça dillerini de bilen Lütfiye Selva Çam, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı olan Serdar Çam (TİKA) evli ve 3 çocuk sahibidir.  

09 Aralık 2020 Çarşamba 13:15

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Lütfiye Selva Çam
Meslek Siyasetçi
Yaşı 53 (1970-09-05)
Boyu -
Burcu Başak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Serdar Çam
Sevgilisi -
Doğum Yeri Şanlıurfa
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler