Garo Paylan Kimdir?


(2) (0)
Ad Soyad Garo Paylan
Meslek Siyasetçi
Yaşı 51 (1972-10-03)
Boyu -
Burcu Terazi
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Bilinmiyor
Sevgilisi Bilinmiyor
Doğum Yeri İstanbul

Biyografi

Garo Paylan, 3 Ekim 1972 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Kökeni Malatya’ya dayanmakta ve Ermeni asıllı bir ailenin çocuğu olmaktadır.  

Kuşaktan kuşağa ayakkabıcı bir aileye sahip olan Paylan ailesi, 1969 yılında Malatya’dan İstanbul’a göç etmiştir. Asıl adı Yeminici Garabet olmasına rağmen, kısa hali olan Garo’yu tercih etmektedir.  

Eğitim hayatını İstanbul’da tamamlayan Paylan, yüksek öğretim için İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni tercih etmiş ve bölümünden de mezun olmuştur.

Çalışma hayatı sürecinde bir süre Yeşilköy Ermeni Okulu’nda ‘Müdür’ görevini üstlenmiş ve Ermeni okullarına bağlı bulunan çeşitli cemaat vakıfları tarafından da koordinatör olarak görevlendirilmiştir.  

Ana dil temelli çok dilli eğitimin gelişimini amaç edinen projelerin yöneticiliğini de yapmış ve dininin Hıristiyan olması sebebiyle nüfus kimliği ile çok defa ayrımcılık durumu yaşamıştır.  

Siyasete 2015 yılının Haziran ayında yapılan genel seçimler ile atılan Paylan, ‘Halkların Demokratik Partisi’nde yer almıştır.  

HDP İstanbul 3. Bölge ikinci sıradan milletvekilliğine seçilen siyasetçi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bu şekilde girmiştir.  

54 yılın ardından TBMM’ye giren milletvekillerinden biri olan Garo Paylan, 2015 yılının Kasım ayında gerçekleşen genel seçimlerde de ‘HDP İstanbul Milletvekili’ olarak seçilmiştir.  

13 Ocak 2017 tarihinde yapmış olduğu bir konuşmada ‘soykırım’ kelimesini kullanarak ciddi bir tepki alan siyasetçi, bu sebeple Adalet Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi milletvekilleri tarafından ‘Parlamento iç tüzüğü 161. Maddesi’ gereğince cezalandırılma talebi ile karşı karşıya kalmıştır. Bu talep üzerine kendisine yasak eylemde bulunma gerekçesi ile üç birleşimden uzaklaştırılma cezası verilmiş ve sarf ettiği sözlerin de meclis tutanaklarından silinmesine karar verilmiştir.  

Aldığı cezanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuran Garo Paylan, 2018 yılında yapılan genel seçimlerde ‘HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı’ olmuş ve seçimi kazanmıştır.  

09 Aralık 2020 Çarşamba 12:04

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Garo Paylan
Meslek Siyasetçi
Yaşı 51 (1972-10-03)
Boyu -
Burcu Terazi
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Bilinmiyor
Sevgilisi Bilinmiyor
Doğum Yeri İstanbul
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler