Yalçın Akdoğan Kimdir?


(1) (1)
Ad Soyad Yalçın Akdoğan
Meslek Siyasetçi
Yaşı 54 (1969-09-22)
Boyu -
Burcu Başak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Doktora
Eşi Aslıhan Akdoğan
Sevgilisi -
Doğum Yeri İstanbul

Biyografi

Yalçın Akdoğan, 22 Eylül 1969 tarihinde Reşit ve Fatma çiftinin çocukları olarak İstanbul’un Üsküdar ilçesinde dünyaya gelmiştir. Aslen Trabzon kökenlidir.  

Yüksek öğretim eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümü’nde tamamlamış ve eğitimine yüksek lisans ile devam etme kararı almıştır.  

Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümü’nde yüksek lisansını yapan Akdoğan, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümü’nde de doktorasını tamamlamıştır.  

Stajını ‘Milliyet’ gazetesinde yaparak meslek hayatına atılan Akdoğan, sonrasında ‘İç Anadolu’ isimli gazeteyi çıkarmıştır. Ayrıca ‘Yeni Şafak’ ve ‘Star’ gazeteleri ve çok sayıda dergide de yazar olarak çalışmıştır.  

Ayrıca Pendik Belediyesi Eğitim Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Devlet Bakanı Basın Müşavirliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmalığı ve Başbakan Müşavirliği gibi son derece önemli konumlarda da görev almıştır.

Bildiklerini öğretmek amacıyla TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin yanı sıra Bahçeşehir Üniversitesi Liderlik Okulunda da ders veren gazeteci, 8 adet kitaba ve çok sayıda makaleye de imzasını atmıştır.  

Siyasete ‘AK Parti’ ile atılan Akdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi 24. ve 25. Dönem Ak Parti Ankara Milletvekilliği görevine seçilmiş ve 62. Hükümet’te de ‘Başbakan Yardımcılığı’ görevini üstlenmiştir.  

Anayasa’nın 114’üncü maddesi kapsamında kurulmuş olan ‘Geçici Bakanlar Kurulu’ içerisinde de ‘Başbakan Yardımcısı’ olarak görev alan siyasetçi, 26 Mayıs 2016 tarihinde kurulan 65. Türkiye Hükümetinde ise kabine dışı kalmış, yerine ise Yıldırım Tuğrul Türkeş getirilmiştir. Akdoğan’ın yeni görevi ise ‘AK Parti Genel Başkan Danışmanlığı’ olmuştur.  

İyi derecede İngilizce konuşabilen Yalçın Akdoğan, Aslıhan Akdoğan ile dünya evine girmiş ve bu evlilikten 3 de çocuk sahibi olmuştur.

01 Aralık 2020 Salı 18:25

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Yalçın Akdoğan
Meslek Siyasetçi
Yaşı 54 (1969-09-22)
Boyu -
Burcu Başak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Doktora
Eşi Aslıhan Akdoğan
Sevgilisi -
Doğum Yeri İstanbul
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler