Numan Kurtulmuş Kimdir?


(1) (0)
Ad Soyad Numan Kurtulmuş
Meslek Siyasetçi
Yaşı 64 (1959-09-15)
Boyu -
Burcu Başak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Doktora
Eşi Sevgi Kurtulmuş
Sevgilisi -
Doğum Yeri Ordu

Biyografi

Numan Kurtulmuş, 15 Eylül 1959 tarihinde Ordu’nun Ünye ilçesinde dünyaya gelmiştir. Gürcü asıllı bir babanın oğludur. İsmini taşımakta olduğu dedesi ise Kurtuluş Savaşı sırasında Çanakkale, Erzurum, Azerbaycan, Batum ve Balkan cephelerinde binbaşı olarak görev almış ve Sakarya Meydan Muharebesi’nde de yaralanarak gazi olmuştur.  

Orta öğretim eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde tamamlayan Kurtulmuş, yüksek öğretim için İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni tercih etmiş ve aynı alanda yüksek lisans da yapmıştır.  

Eğitimine yurt dışında devam etme kararı aldıktan sonra 1988 ve 1989 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’ne giderek orada yer alan Temple Üniversitesi School of Business & Management’da çeşitli lisansüstü çalışmalara da imzasını atmıştır.  

Ayrıca Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations’da da misafir öğretim üyeliği görevini üstlenmiştir.  

Türkiye’ye döndükten sonra doktora derecesini İstanbul Üniversitesi’nde alan Kurtulmuş, 1994 yılında doçent, 2004 yılında da profesör olmuştur.  

Siyasete ilk olarak Necmettin Erbakan’ın yanında atılmaya karar vermiş, Fazilet Partisi’nde (FP) İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyeliği görevini üstlenmiştir. Fakat 2001 yılında partinin kapatılma kararı sebebiyle, siyasi kariyerine Saadet Partisi’nde devam etmiştir.  

Saadet Partisi’nde ‘Genel Başkan Yardımcılığı’ görevinin yanı sıra İstanbul İl Başkanlığı görevini de üstlenen siyasetçi, sonrasında başarısı üzerine ‘Genel Başkan’ görevine getirilmiştir.1 Ekim 2010 tarihinde de partiden istifa etmiştir.

1 Kasım 2010 günü Halkın Sesi Partisi’ni (HAS Parti) kurduğunu duyurmuş, 28 Kasım 2010 yılında bu partiye ‘Genel Başkan’ olarak seçilmiştir.  

Numan Kurtulmuş, 12 Temmuz 2012 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan tarafından HAS Parti ile Adalet ve Kalkınma Partisi’nin birleşmesine yönelik bir teklif almıştır. Bu teklif üzerine 19 Eylül 2012 günü düzenlenen olağanüstü kongrede HAS Parti üyeleri arasında ‘bütünleşme sebebiyle fesih’ kararı alınarak parti kapatılmıştır.  

Partisinin feshedilmesinin sonrasında AK Parti’ye katılmış olan Numan Kurtulmuş, 4 Ekim 2012 tarihinde gerçekleşen revizyon ile ‘Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’ görevine getirilmiştir.  

Kurtulmuş, 10 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı olarak seçilmiş olan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 62. Hükümeti kurmakla görevlendirmiş olduğu Ahmet Davutoğlu tarafından, ‘Başbakan Yardımcısı’ olarak görevlendirilmiştir. Sonrasında ise 2015 yılında gerçekleşen Türkiye Genel Seçimleri ile Ordu Milletvekilliğine seçilerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmiştir.  

Başarılı siyasetçi 64. Hükümette Kamu diplomasisi ile ilgili işlerin yürütülmesinin yanı sıra, Hükümet Sözcülüğü, 64. Hükümete Bağlı Kurum ve Kuruluşlar, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı T.A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda da görev almıştır. 18 Ağustos 2018 tarihinden bu yana da ‘AK Parti Genel Başkan Vekilliği’ni üstlenmektedir.  

Başak burcu özelliklerine sahip olan Numan Kurtulmuş, 1988 yılında Sevgi Kurtulmuş ile dünya evine girmiş ve bu evlilikten 3 de çocuk sahibi olmuştur.  

01 Aralık 2020 Salı 18:11

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Numan Kurtulmuş
Meslek Siyasetçi
Yaşı 64 (1959-09-15)
Boyu -
Burcu Başak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Doktora
Eşi Sevgi Kurtulmuş
Sevgilisi -
Doğum Yeri Ordu
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler