Demet Akbağ Kimdir?


(2) (1)
Ad Soyad Demet Akbağ
Meslek Oyuncu
Yaşı 64 (1959-12-23)
Boyu 1,74
Kilosu 61 KG
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Zafer Çika
Sevgilisi -
Doğum Yeri Denizli

Biyografi

Demet Akbağ, 23 Aralık 1959 tarihinde Denizli’de dünyaya gelmiştir. Annesinin adı Benan, babasının adı Oktay İybar’dır. Sedef ve Kemal isimlerinde iki kardeşe sahiptir.

Dedesi ceza reisi olduğu için Denizli’de doğan Demet Akbağ’ın babası gazeteci ve fotoğraf sanatçısıdır. 13 yaşındayken anne ve babası ayrıldığı için 1972 yılından sonra anne ve annesinin yanında İstanbul’a yerleşmiştir.  

Orta öğretim eğitimine İstanbul Kız Lisesi’nde başlamış, sonrasında ise taşındıkları için Erenköy Kız Lisesi’nde eğitim hayatına devam etmiştir.

Lise mezuniyetinin ardından İstanbul Belediye Konservatuvarına giren Demet Akbağ, eğitimini tamamladıktan sonra Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu’nda amatör oyuncu olarak çalışmaya başlamıştır.  

Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları, Dormen Tiyatrosu, Kent Oyuncuları, Ortaoyuncular, Devekuşu Kabare gibi topluluklarda da sahne alan Demet Akbağ, 1981 yılında İskender Akbağ ile dünya evine girmiştir. 4 yılın ardından evliliğini sonlandıran usta oyuncu, 1986 yılında ise Saim Arpat ile ikinci kez nikah masasına oturmuştur. Fakat bu beraberliği sekiz ay sürmüştür.

1987 yılında Magazin Gazetecileri Derneği tarafından ‘Yılın Televizyon Yıldızı’ seçilen Akbağ, 1999 yılında da Zafer Çika ile evlenmiştir. Bu evliliğinden de Ali isminde bir oğlu dünyaya gelmiştir. Fakat eşini 2019 yılında trafik kazasında kaybetmiştir.

‘Tersine Dünya’ adlı sinema filmindeki performansı ile Altın Portakal Film Festivali’nde ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödülüne layık görülen güzel oyuncu, 1995 yılında Yılmaz Erdoğan’la ‘Bir Demet Tiyatro’ adlı televizyon dizisini hazırlamıştır. 7 yıl boyunca yayınlanan bu dizi ile ciddi bir hayran kitlesi edinen Demet Akbağ, bu süreçte Beşiktaş’taki bir tiyatro salonunda sahnelenen Otogargara isimli oyunda sahne almıştır.  

Bir Demet Tiyatro ve Otogargara projelerinin sonucunda ise Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) kurulmuştur.  

Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü?, Haybeden Gerçeküstü Aşk Oyunları ve Bana Bir Şeyhler Oluyor oyunlarında sahne alan usta oyuncu, Ölümsüz Aşk, Organize İşler, O… Çocukları, Vizontele, Vizontele Tuuba, Eyvah Eyvah, Hükümet Kadın, Nadide Hayat, Görümce gibi pek çok yapımda da yer almıştır. 

Şimdilerde ise Star Tv ekranlarında yayınlanmakta olan ‘Akrep’ adlı dizi ile izleyici karşısına çıkmaktadır.  

Oğlak burcu özelliklerine sahip olan Demet Akbağ, 1.74 metre uzunlukta ve 61 kilogram ağırlıktadır.  

Demet Akbağ’ın rol aldığı bazı diziler ve filmler:

2020 – Dokuz Kere Leyla (Sinema Filmi)

2017 – Tatlım Tatlım (Sinema Filmi)

2014 – Eyyvah Eyvah 3 (Sinema Filmi)

2013 – Sevdaluk (TV Dizisi)

2007 – 2008 – Elveda Rumeli (TV Dizisi)

2006 – Bir Demet Tiyatro (TV Dizisi)

01 Aralık 2020 Salı 13:08

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Demet Akbağ
Meslek Oyuncu
Yaşı 64 (1959-12-23)
Boyu 1,74
Kilosu 61 KG
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Zafer Çika
Sevgilisi -
Doğum Yeri Denizli
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler