Orhan Ayhan Kimdir?


(2) (1)
Ad Soyad Orhan Ayhan
Meslek Spor Yorumcusu
Yaşı 86 (1938-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Bilinmiyor
Sevgilisi -
Doğum Yeri İstanbul

Biyografi

Orhan Ayhan, 1 Ocak 1938 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Evli ve Serhan ile Korhan isimlerinde 2 erkek çocuğuna sahiptir.

Orta öğretim eğitimini İstanbul Erkek Lisesi’nde tamamlamıştır. Yüksek öğretim eğitimine İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü ile devam eden Orhan Ayhan, spor yazarlığı öncesinde futbol oynamıştır.  

Vefa’da futbol ve basketbol geçmişi bulunan Ayhan, 1957 yılında Erol Çetindağ aracılığıyla ’Son Posta’ adlı gazetede spor muhabirliğine başlamıştır.  

Sonrasında Tercüman ve Güneş gazetelerinde de çalışmış, özellikle de boks müsabakalarıyla yakından ilgilenmiştir.

Çok sayıda boks müsabakası anlatan Orhan Ayhan, Halit Kıvanç’ın BBC’ye gideceği dönem onun yerine 1962 yılında TRT İstanbul Radyosu’nda spor spikerliğine başlamıştır.  

Ayrıca Rock Hudson ve Doris Day’in ‘Yastık Sohbeti’ isimli filminde avukatın dublaj seslendirmenliğini de yapan spor muhabiri, Vefa’da boks şubesi başkanlığı yapmıştır.  

Boksör Muhammed Ali ve Mike Tyson’un tüm maçlarını anlatan Ayhan, bugüne kadar 8 bin 500’ün üzerinde futbol ve boks maçı anlatmıştır.  

Wipeout yarışmasının seslendirmesini de yapan Orhan Ayhan, Show Tv’de de çalışmış ve TRT Genel Müdür Danışmanı da olmuştur.  

‘Boks’ ve ‘Kürsüdekiler’ isimlerinde iki kitap kaleme alan anlatıcı, Avrupa ve Dünya Boks Birliği Yönetim Kurulu Üyesi görevinde de yer almıştır.  

2012 yılında Discovery Channel kanalında yayınlanan ‘Rüya Takımı’ programının seslendirmenliğini de yapmış ve uzun bir süre Avustralya’ya yaşamıştır.  

28 Kasım 2020 Cumartesi 12:29

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Orhan Ayhan
Meslek Spor Yorumcusu
Yaşı 86 (1938-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Bilinmiyor
Sevgilisi -
Doğum Yeri İstanbul
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler