Robert Thomas Pattinson Kimdir?


(1) (1)
Ad Soyad Robert Thomas Pattinson
Meslek Oyuncu
Yaşı 37 (1986-05-13)
Boyu 1,85
Kilosu 75 KG
Burcu Boğa
Göz Rengi Mavi
Eğitim Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Bilinmiyor
Doğum Yeri İngiltere

Biyografi

Robert Thomas Pattinson, 13 Mayıs 1986 tarihinde İngiltere’nin Londra kentinde dünyaya gelmiştir. Annesi Clare modellik ajansında çalışmakta, babası Richard ise araba ithalatı yapmaktadır. Lizzy ve Victoria isimlerinde iki ablaya sahiptir.

Tower House ve Harrodian okullarında eğitim gören Robert Thomas Pattinson, oyunculuk için ilk tiyatro eğitimini de bu süreçte almıştır. Sonrasında  da Barnes Theatre Company’ye katılmıştır.  

20 yaşında modelliğe başlayan yakışıklı oyuncu, Hackett’in 2007 sonbahar koleksiyonunda da modellik yapmış fakat 1 yıl sonra modelliği bırakma kararı almıştır.  

Oyunculuk alanındaki ilk deneyimini 2004 yılında ‘Ring of the Nibelungs’ (Kılıcın Gücü Yüzüğün Laneti) adlı filmle yaşamıştır.  

2005 yılında ‘The Woman Before’ isimli tiyatro oyununda birkaç kez sahne alan Robert Pattinson, sonrasında ise oyundan kovulmuştur.  

2003 yılında ‘Harry Potter ve Ateş Kadehi’ adlı filmde Cedric Diggory karakterine hayat veren oyuncu, buradaki performansıyla 2005 yılında ‘Geleceğin İngiliz Yıldızı’ ödülüne layık görülmüştür.

Oyunculuktaki başarısıyla dikkatleri çeken Robert Pattinson, Twilight (Alacakaranlık) serisinde de Edward Cullen karakteri ile önemli bir çıkış yakalamış ve büyük bir hayran kitlesi edinmeyi başarmıştır.  

Film serisi olan New Moon (Yeni Ay), Eclipse (Tutulma) filmleriyle de hayran kitlesini genişletmeyi sürdüren Pattinson, üç filmde toplamda 17 ödül kazanmayı başarmıştır.  

Oyunculuktaki çıkışının ardından ‘Little Ashes’ isimli filmde Salvador Dali’nin gençliğini canlandıran başarılı oyuncu, ayrıca The Summer House adlı kısa filmde de yer almıştır.  

2009 yılında ’81. Akademi Ödülleri’nde sunuculuk üstlenen oyuncu için, Rovelver Yapım ‘Robsesses’ isimli belgesel de hazırlanmıştır.

Oyunculuğunun yanı sıra gitar ve piyano da çalabilen Robert Pattinson, Twilight serisinin müziklerinden ‘Never Think’ ve ‘Let Me Sign’ şarkılarını da seslendirmiştir.  

2008 yılında ‘People’ tarafından ‘Yaşayan En Seksi Erkek’ olarak seçilenlerden biri olan Pattinson, 2022 yılında yayınlanacak olan DC Comics karakterinin canlandırıldığı ‘The Batman’ adlı sinema filminde Batman karakterine hayat verecektir.  

Boğa burcu özelliklerine sahip olan Robert Thomas Pattinson, 1.85 metre uzunlukta ve 75 kilogram ağırlıktadır.  

Robert Thomas Pattinson’un rol aldığı bazı filmler:

2007 - Harry Potter and the Order of the Phoenix

2008 - Twilight

2010 - Remember Me

2011 - Bel Ami

2012 – Cosmopolis

2013 - Queen of the Desert

28 Kasım 2020 Cumartesi 11:16

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Robert Thomas Pattinson
Meslek Oyuncu
Yaşı 37 (1986-05-13)
Boyu 1,85
Kilosu 75 KG
Burcu Boğa
Göz Rengi Mavi
Eğitim Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Bilinmiyor
Doğum Yeri İngiltere
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler