Gizem Karaca Kimdir?


(2) (1)
Ad Soyad Gizem Karaca
Meslek Oyuncu
Yaşı 31 (1992-09-07)
Boyu 1,70
Kilosu 55 KG
Burcu Başak
Göz Rengi Ela
Eğitim Lisans
Eşi Kemal Ekmekçi
Sevgilisi -
Doğum Yeri İstanbul

Biyografi

Gizem Karaca, 7 Eylül 1992 tarihinde Münevver ve Cüneyt çiftinin çocukları olarak İstanbul’da doğmuştur. Anne tarafı Arnavut, baba tarafı ise Selanik göçmenidir. Henüz küçük yaşlarda iken Amerika Birleşik Devletleri’ne ailesi ile beraber taşınan Karaca’nın çocukluk yılları ise Amerika ve Kanada’da geçmiştir.  

İlköğretimini Amerika’da, ortaokul eğitimini de Kanada’da tamamlamıştır. Orta öğretim eğitimi yıllarında Türkiye’ye döndükleri için liseyi burada tamamlamış ve yüksek öğretimi için de İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü tercih etmiştir.  

Üniversite yıllarında zor olan derslerden kaçmak için güzellik yarışmasına katılmaya karar veren Gizem Karaca, ‘Miss Turkey 2011’ güzellik yarışmasına katılmış ve 2’incilik derecesini almıştır. Yarışmanın ardından ise oyunculuk için televizyon dizisi projelerinden teklif almıştır.  

Seyirci karşısına ilk kez ‘Eve Düşen Yıldırım’ isimli dizinin başrol oyuncusu olarak geçen Karaca, oyunculuğa olan yeteneği ile dikkat çekmeyi başarmış ve bir hayran kitlesi edinmiştir.  

Dizideki başarısı üzerine 2012 yılında ‘Adını Feriha Koydum: Emir’in Yolu’ adlı proje ile tekrar başrolde yer alan güzel oyuncu, dizinin 13’üncü bölümde yayından kaldırılması üzerine yurt dışına oyunculuk eğitimi almaya gitmeye karar vermiştir.  

Amerika Birleşik Devletleri’ne giderek New York Film Akademisi’nde eğitim alan Gizem Karaca, sonrasında ‘Benim Hala Umudum Var’ adlı yeni bir proje ile 2013 yılının yaz mevsiminde tekrar seyirci karşısına geçmiştir.  

Oyunculuk alanında edindiği tecrübe ve başarı ile beyaz perde hayatına da adım atan güzel oyuncu, 2014 yılında ‘Seni Seviyorum Adamım’ isimli sinema filminde de yine başrol olarak rol almıştır.  

Sinema alanındaki tecrübesinin ardından 2014 yılında Star Tv ekranlarında yayınlanan Ege dizisi ‘Güzel Köylü’ ile ekranlardaki yerini alan başarılı oyuncu, dizide Berk Cankat ve Mehmet Ali Nuroğlu ile başrolde yer almıştır.  

Kariyerinin zirvesini 2015 yılında sona eren Güzel Köylü adlı dizideki Gül karakteri ile yaşayan Karaca, yoluna 2017 yılında ‘İçimdeki Fırtına’ isimli televizyon dizisi ile de devam etmiştir. Aynı yıl ‘Kara Sevda’ adlı projede de komiser Mercan karakterine hayat veren güzel oyuncu, diziden ise birkaç bölümün sonrasında ayrılma kararı almıştır.  

16 Eylül 2017 tarihinde Güzel Köylü adlı dizinin çekimleri esnasında tanışmış olduğu Kemal Ekmekçi ile dünya evine giren güzel oyuncunun eşi ise turizmcilik sektöründe yer almaktadır.  

Başarılı oyuncu şimdilerde ise Fox Tv ekranlarında yayınlanmakta olan 'Baraj' adlı dizide Bahar karakterine hayat vermektedir. 

Başak burcu özelliklerine sahip olan Gizem Karaca, 1.70 metre uzunlukta ve 55 kilogram ağırlıktadır.  

27 Kasım 2020 Cuma 23:10 - 16 Aralık 2020 Çarşamba 18:59

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Gizem Karaca
Meslek Oyuncu
Yaşı 31 (1992-09-07)
Boyu 1,70
Kilosu 55 KG
Burcu Başak
Göz Rengi Ela
Eğitim Lisans
Eşi Kemal Ekmekçi
Sevgilisi -
Doğum Yeri İstanbul
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler