Gökhan Özen Kimdir?


(2) (0)
Ad Soyad Gökhan Özen
Meslek Sanatçı
Yaşı 44 (1979-11-29)
Boyu 1,74
Kilosu 76 KG
Burcu Yay
Göz Rengi Ela
Eğitim Lise
Eşi Yok
Sevgilisi Rachel Howell
Doğum Yeri Ankara

Biyografi

Gökhan Özen, 29 Kasım 1979 tarihinde Tülay ve Osman çiftinin çocukları olarak başkent Ankara’da dünyaya gelmiştir. Tam adı Ahmet Gökhan Özen’dir. Kökeni Trabzon Beşikdüzü’ne dayanmaktadır. Henüz 6 yaşında iken Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu sınavlarına girmiş ve büyük bir başarıya imza atmıştır. Ve müzik eğitimine de burada çok sesli koro ile başlamıştır.  

Tüm dünyada klasik olarak kabul edilen çok sayıda opera eserini 3 yıl boyunca çeşitli korolar ile beraber sahnede sergileyen Özen, 1991 yılında TRT Ankara Radyosu TSM Çocuk Korosu sınavlarına girmiş ve birinci olmuştur. Burada 7 yıl boyunca TRT Ankara Radyosu’nun hocalarından Türk müziği üzerine eğitim almıştır.  

Şan, solfej ve nazariyat üzerine dersler alan Gökhan Özen, buradaki koro ile Türkiye’yi Fransa ve Rusya’nın yanı sıra farklı ülkelerde düzenlenen çok sayıda festivalde temsil etmiştir.  

İlköğretim ve orta öğretim eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamlayan Gökhan Özen, 17 yaşında üniversite sınavını kazanması üzerine İstanbul’a gitme kararı almıştır. İlk albümünü ‘Özelsin’ adıyla 2000 yılında çıkaran şarkıcı, kısa sürede rekor kıran satış rakamlarına da ulaşmıştır.  

Sonrasında 2001 yılında ‘Duman Gözlüm’ adlı albümü ile büyük bir ün edinmiştir. 3’üncü albümü ‘Civciv’ çalışmasında ise 12 şarkının söz müziğine imzasını atmıştır.  

Hayatında ilk kez İngilizce şarkıyı Londra merkezli ünlü yıldızlara 2005 yılında seslendiren Özen, Yıldız Masalı, Sevda Çiçeği ve Yalan Dünya gibi televizyon dizileri ile de ekranlara çıkarak, hayran kitlesini genişletmiştir.  

Hem oyunculukta hem de şarkıcılıkta yetenek sahibi olan Özen, çok sayıda hit şarkıya da imza atmıştır.

Çıkartmış olduğu albümlerle çeşitli ödüllere de layık görülen yakışıklı oyuncu, 7 Temmuz 2010 tarihinde de Selen Sevigen ile dünya evine girmiştir. Bu evlilikten Ada Deren ve Derin Su isminde iki de kız çocuğuna sahip olmuşlardır. Fakat evlilikleri 6 yılın sonunda bitmiş ve 2016 yılının Kasım ayında boşandıklarını resmen duyurmuşlardır.  

Yay burcu özelliklerine sahip olan Gökhan Özen, 1.74 metre uzunlukta ve 76 kilogram ağırlıktadır.  

27 Kasım 2020 Cuma 00:29

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Gökhan Özen
Meslek Sanatçı
Yaşı 44 (1979-11-29)
Boyu 1,74
Kilosu 76 KG
Burcu Yay
Göz Rengi Ela
Eğitim Lise
Eşi Yok
Sevgilisi Rachel Howell
Doğum Yeri Ankara
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler