Arzu Yanardağ Kimdir?


(1) (0)
Ad Soyad Arzu Yanardağ
Meslek Oyuncu
Yaşı 46 (1977-08-31)
Boyu 1,74
Kilosu 54 KG
Burcu Başak
Göz Rengi Mavi
Eğitim Ön Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Olgu Bey
Doğum Yeri İstanbul

Biyografi

Arzu Yanardağ, 31 Ağustos 1977 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Annesi Nejla Yanardağ hemşire, babası Ferruh Yanardağ da tiyatro oyuncusudur.  

İlköğretim eğitimini Bakırköy İlköğretim Okulu’nda tamamlayan Arzu Yanardağ, orta öğretim eğitimine Bakırköy Anadolu Kız Meslek Lisesi ile devam etmiştir.  

Küçük yaşlarda oyunculuğa ilgi duymaya başlamış ve lise eğitimini tamamladıktan sonra mankenlik ajansında çalışmaya başlamıştır. 1 yıl çalıştıktan sonra dikkatleri çekmiş ve Başak Gürsoy Mankenlik ve Fotomodellik Ajansı’na geçmiştir.  

Oyunculuk kariyerine 1997 yılında ‘Unutabilsem’ adlı televizyon dizisi ile başlamış sonrasında Asansör adlı filmle de beyaz perde dünyasına ilk adımını atmıştır.  

Kendisini oyunculukta daha da geliştirmek için ayrıca Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde eğitim de alan güzel oyuncu, eğitiminin sonrasında Kızgın Damdaki Kedi, Vajina Monologları gibi oyunlarda da sahne almıştır.  

2006 yılında reklamcı Ali Sertel ile dünya evine giren Arzu Yanardağ’ın bu beraberliğinden Alara Maya isminde kızı olmuş fakat çift bebeğin doğumundan 3 ay sonra boşanmıştır. Serhat Türkmen ile de 2008 yılında ikinci kez nikah masasına oturan başarılı oyuncunun bu evliliği de 2011 yılında sona ermiştir.

Dün Gece Bir Rüya Gördüm, Olur İnşallah, Küçük Gelin 3, Gölgedekiler, Rüzgar gibi pek çok yapımda da yer alan usta oyuncu, şimdilerde TRT 1 ekranlarında yayınlanmakta olan ‘Türkan Hanım’ın Konağı’ adlı dizide Rabia karakterine hayat vermektedir.  

Başak burcu özelliklerine sahip olan Arzu Yanardağ, 1.74 metre uzunlukta ve 54 kilogram ağırlıktadır.

Arzu Yanardağ’ın rol aldığı bazı diziler ve filmler:

2015 - Olur İnşallah (Sinema Filmi)

2014 - Uykusuz Rüya (Sinema Filmi)

2014 - Delisin! Delisin! (Aslı) (Sinema Filmi)

2013 - Koğuş Akademisi (Kamuran) (Sinema Filmi)

2011 - Kolpaçino: Bomba (Sale) (Sinema Filmi)

26 Kasım 2020 Perşembe 09:32

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Arzu Yanardağ
Meslek Oyuncu
Yaşı 46 (1977-08-31)
Boyu 1,74
Kilosu 54 KG
Burcu Başak
Göz Rengi Mavi
Eğitim Ön Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Olgu Bey
Doğum Yeri İstanbul
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler