Robert Downey Jr. Kimdir?


(2) (0)
Ad Soyad Robert Downey Jr.
Meslek Oyuncu
Yaşı 59 (1965-04-04)
Boyu 1,72
Kilosu 78 KG
Burcu Koç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Ön Lisans
Eşi Susan Downey
Sevgilisi -
Doğum Yeri ABD

Biyografi

Robert Downey Jr., 4 Nisan 1965 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Manhattan Eyaleti’nin New York kentinde dünyaya gelmiştir. Yönetmen babaya sahiptir. Annesi Elsie Downey, babası Robert Downey, kız kardeşi ise Allyson Downey’dir. İsmi babasıyla aynı olduğu için Junior anlamına gelen 'Jr' olarak belirtilmektedir.

Kameralar karşısına ilk defa 5 yaşında geçen Robert Downey Jr., babasının yönettiği ‘Pound’ adlı sinema filminde ufak bir rol ile yer almıştır.  

8 yaşında babasının verdiği sigaradan sonra uyuşturucu bağımlısı olması nedeniyle çok nedenle hapse giren oyuncu, bağımlılığı nedeniyle hiçbir okul tarafından kabul edilmemiştir. Hapis yatıp tedavi gördükten sonra ise bağımlılığından 2000 yılında kurtulmayı başarmıştır.

Kendisini oyunculuk alanında geliştirmek için Stagedoor Manor Sahne Sanatları’nda da eğitim görmüştür.

‘Baby It’s You’ isimli filmdeki Stewart karakteriyle dikkatleri çeken oyuncu, Saturday Night Live adlı bir televizyon programına da konuk olmuştur.  

Chaplin filmindeki Charlie Chaplin rolüyle ‘En İyi Oyuncu’ dalında Oscar’a aday gösterilmiştir.

Natural Born Killers, Ally McBeal, Bowfinger gibi pek çok yapımda da yer alan başarılı oyuncu, en önemli çıkışını 2008 yılında ‘Marvel’ filmi olan ‘Iron Man’ ile yaşamıştır. Filmde Tony Stark’ı canlandıran Robert Downey Jr., The Incredible Hulk, The Avengers (Yenilmezler), The Avengers: Infinity War (Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı) filmlerinde de Tony Stark karakterine hayat vermiştir.

Oyunculuğunun yanı sıra müzik kariyerini de sürdüren Robert Downey Jr., 2004 yılında ilk ve tek olan ‘The Futurist’ adlı bir albüm yayınlamıştır.

1992 yılında oyuncu Deborah Falconer ile dünya evine giren yıldız oyuncunun evliliği 2004 yılında ise sona ermiştir. Bu beraberliğinden Indio Falconer isminde çocuğu olan Robert Downey Jr., 2005 yılında ise yapımcı Susan Levin ile ikinci kez evlenmiştir. Bu evliliğinden ise Exton Elias adında bir çocuğu daha olmuştur.  

Koç burcu özelliklerine sahip olan Robert Downey Jr., 1.72 metre uzunlukta ve 78 kilogram ağırlıktadır.  

Robert Downey Jr.’in rol aldığı bazı diziler ve filmler:

2015 – The Avengers: Age of Ultron  

2013 – Chef    

2010 – Iron Man

2007 – Charlie İş Başında

2000 – Ally McBeal

25 Kasım 2020 Çarşamba 12:25 - 25 Kasım 2020 Çarşamba 12:27

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Robert Downey Jr.
Meslek Oyuncu
Yaşı 59 (1965-04-04)
Boyu 1,72
Kilosu 78 KG
Burcu Koç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Ön Lisans
Eşi Susan Downey
Sevgilisi -
Doğum Yeri ABD
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler