Scarlett Johansson Kimdir?


(5) (2)
Ad Soyad Scarlett Johansson
Meslek Oyuncu
Yaşı 39 (1984-11-22)
Boyu 1,60
Kilosu 57 KG
Burcu Akrep
Göz Rengi Yeşil
Eğitim Lisans
Eşi Colin Jost
Sevgilisi -
Doğum Yeri ABD

Biyografi

Scarlett Johansson, 22 Kasım 1984 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Manhattan Eyaleti’nde yer alan New York şehrinde dünyaya gelmiştir. Babası Danimarkalı mimar Karsten Johansson, annesi Melanie Sloan da Polonyalı bir yapımcıdır. Hunter ve Vanessa isimlerinde ikiz kardeşlere sahiptir. 

Professional Children’s School’da eğitimini tamamlayan Scarlett Johansson, anne babasının ayrılığı nedeniyle bir dönem New York’ta bir dönem ise Los Angeles’ta yaşamıştır.

Oyunculuğa ilk olarak küçük yaşlarda ‘Sophistry’ adlı tiyatro oyunu ile başlamış ve sonrasında Arthur Miller’in kaleme aldığı A View from the Bridge oyununda ‘Catherine Carbone’ rolünü canlandırmıştır. Buradaki performansıyla 2010 En İyi Seçme Kadın Oyuncu alanında Tony Ödülü’ne layık görülmüştür.

The Horse Whisperer (Atlara Fısıldayan Adam) adlı filmle önemli bir ün edinen güzel oyuncu, ‘Lost in Translation’ (Bir Konuşabilse) adlı filmdeki performansıyla da Venedik Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü almış ve Altın Küre’ye de aday olmuştur.  

Avengers: Age of Ultron (Yenilmezler: Ultron Çağı), Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı, Kaptan Amerika: Kış Askeri, Avengers: Infinity War (Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı) gibi Marvel filmleriyle büyük bir hayran kitlesi edinen güzel oyuncu, filmlerde Natasha Romanoff karakterine hayat vermiştir.

Lucy, Şef, İnci Küpeli Kız gibi pek çok yapımda da yer alan yıldız oyuncu, Calvin Klein’in reklam yüzü ve Louis Vuitton’un mankeni de olmuştur.  

2006 yılında Esquire dergisi ve FHM dergisi tarafından ‘Yaşayan En Seksi Kadın’ seçilen Scarlett Johansson, 2008 yılında oyuncu Ryan Reynolds ile dünya evine girmiştir. Çiftin evliliği ise 2011 yılında sona ermiştir. İkinci evliliğini 2014 yılında Romain Dauriac ile yaşayan yıldızın bu beraberliği ise 2017 yılında sonlanmıştır.  

Johansson, 2020 yılında Colin Jost ile üçüncü evliliğini yaşamıştır.  

Akrep burcu özelliklerine sahip olan Scarlett Johansson, 1.60 metre uzunlukta ve 57 kilogram ağırlıktadır.  

Scarlett Johansson’un rol aldığı bazı diziler ve filmler:

2016 - Yüce Sezar (Sinema Filmi)

2016 - Captain America: Civil War (Natasha Romanoff,Black Widow) (Sinema Filmi)

2014 - Şef (Molly) (Sinema Filmi)

2014 - Kaptan Amerika: Kış Askeri (Natasha Romanoff / Black Widow) (Sinema Filmi)

2012 – Woody Allen: A Documentary (Kendisi) (Sinema Filmi)

2011 - Düşler Bahçesi (Kelly) (Sinema Filmi)

25 Kasım 2020 Çarşamba 12:14

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Scarlett Johansson
Meslek Oyuncu
Yaşı 39 (1984-11-22)
Boyu 1,60
Kilosu 57 KG
Burcu Akrep
Göz Rengi Yeşil
Eğitim Lisans
Eşi Colin Jost
Sevgilisi -
Doğum Yeri ABD
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler