Mustafa Sandal Kimdir?


(3) (2)
Ad Soyad Mustafa Sandal
Meslek Sanatçı
Yaşı 54 (1970-01-11)
Boyu 1,73
Kilosu 66 KG
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İstanbul

Biyografi

Mustafa Sandal, 11 Ocak 1970 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İlköğretim eğitimini Tarabya’da yer alan Özel Dost İlkokulu’nda tamamlamıştır. Sonrasında eğitimine devam etmek için yurt dışına gitmiş ve İsviçre’nin Cenevre şehrindeki Leman Koleji’nde ortaokul ve lise eğitimini görmüştür.  

Yüksek öğretim eğitimi için Amerika Birleşik Devletleri’nin New Hampshire eyaletindeki New Hampshire Üniversitesi’ne gitmiş fakat eğitimini yarıda bırakmış ve 1996 yılında da Londra’ya yerleşmeye karar vermiştir.  

Amerika’da yarıda bıraktığı İşletme eğitimine ise American College of London’da devam eden Sandal, 1999 yılında da bedelli askerlik uygulamasından yararlanarak Malatya’da vatani vazifesini tamamlamıştır.  

İngilizce, Fransızca ve İtalyanca konuşabilen şarkıcı ayrıca pilotluk sertifikasına da sahiptir ve uçuşa da son derece meraklı olması ile bilinmektedir.  

Sandal, müziğe karşı olan yeteneği ile 1990’lı yılların başlangıcında, bestelerini çok sayıda şarkıcıya vermiş ve bu sayede müzik dünyasında bir ün edinmeyi de başarmıştır.  

İlk albümü olan ‘Suç Bende’ isimli çalışmasını 1994 yılında yayınlamış ve bu sayede müzik dünyasında ticari bir başarı da elde edebilmiştir. Kısa sürede ün edinen Sandal, ikinci albümünü ise 1996 yılında ‘Gölgede Aynı’ ismiyle çıkararak müzik piyasasındaki yerini almıştır.  

İkinci albümü ile çok sayıda ödüle de layık görülen başarılı şarkıcı, 1998 yılında ‘Detay’ isimli albüm çalışmasında bulunan ve çok sevilen ‘Aya Benzer’ şarkısı ile müzik listelerinde ilk sıraya oturmuştur.  

Tüm Türkiye’de tanınan ve popüler bir isim olan yakışıklı şarkıcı, sonrasında Sony Music ile anlaşma imzalayarak, ‘Araba’ adlı albümünü tüm dünyaya sunmuştur.  

2000 yılında ‘Akışına Bırak’ adlı 4’üncü stüdyo çalışmasıyla rakip tanımaz hale gelen şarkıcı, 2002 yılında da Kop isimli albümüyle ‘’En İyi Erkek Sanatçı” ödülüne layık görülmüştür.  

Çıkartmış olduğu albümler ve seslendirdiği şarkılar ile en çok dinlenenler listesinde de yer almayı başaran Sandal, ayrıca televizyon, reklam ve sinema sektörleri ile de ekranlardaki yerini almıştır.  

Dünyada 14 milyondan fazla albüm satmayı başaran Mustafa Sandal, ayrıca Sezen Aksu, Hakan Peker ve Ajda Pekkan gibi önemli sanatçılara da şarkıları ile destek vermesi ile bilinmektedir.  

2011 yılında Dolunay Soysert ile TRT 1 ekranlarında yayınlanan ‘Başrolde Aşk’ isimli dizide başrol olan yakışıklı oyuncu, 2012 yılında da Star Tv ekranlarında yayınlanan ‘O Ses Türkiye’ isimli yarışma programında Hülya Avşar, Hadise ve Murat Boz ile jüri üyeliği yapmıştır.  

6 Ağustos 2013 günü yalnızca 2 şarkıdan oluşan ‘Tesir Altında’ isimli single çalışması ile önemli bir çıkış yakalayan şarkıcının bu çalışması, o yılın en çok satış yapan single’ı olarak da kayıtlara geçmiştir.  

Çok sayıda markanın da reklam yüzü olarak bilinen Sandal, ayrıca 23 Ağustos 2013 yılında vizyona giren ‘Uçaklar’ isimli filmde yükseklik korkusu bulunan Dusty adlı bir uçağı seslendirmiştir.  

2015 yılında Tv 8 ekranlarında yayınlanan ‘Rising Star Türkiye’ isimli yarışma programında Demet Akalın, Gülben Ergen ve Fuat Güner ile de jüri koltuğunda oturmuştur. 

13 Ocak 2008 günü Boşnak şarkıcı olan Emine Jahovic ile dünya evine giren Sandal, bu evlilikten Yaman ve Yavuz isminde 2 de erkek çocuğu sahibi olmuştur. Çiftin evliliği 2018 yılında ise son bulmuştur.  

Oğlak burcu özelliklerine sahip olan Mustafa Sandal, 1.73 metre uzunlukta ve 66 kilogram ağırlıktadır.  

24 Kasım 2020 Salı 18:37 - 24 Kasım 2020 Salı 18:43

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Mustafa Sandal
Meslek Sanatçı
Yaşı 54 (1970-01-11)
Boyu 1,73
Kilosu 66 KG
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İstanbul
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler