Gizem Güven Kimdir?


(1) (0)
Ad Soyad Gizem Güven
Meslek Oyuncu
Yaşı 30 (1993-12-31)
Boyu 1,63
Kilosu 52 KG
Burcu Oğlak
Göz Rengi Yeşil
Eğitim Lisans
Eşi Caner Turp
Sevgilisi -
Doğum Yeri İstanbul

Biyografi

Gizem Güven, 31 Aralık 1993 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Henüz 3 yaşındayken süt reklamı ile kameralar karşısına geçmiştir.  

İlköğretim eğitimini Özel Koza Koleji’nde tamamlamış, orta öğretim eğitimine Özel Beykent Koleji Sosyal Bilimler Lisesi ile devam etmiştir.

6 yaşında sinema filmi dublajında yer almış, profesyonel anlamda ilk oyunculuk deneyimini ‘Temiz Aile Temiz Gelecek’ isimli dizide yaşamıştır. Bu süreçte reklam filmi oyunculuğunu da sürdüren oyuncu, bir giyim markasında 5 yaşından 17 yaşına kadar reklam serisinin yüzlerinden olmuştur.

İki Arada adlı dizide de Özge karakterini canlandıran Gizem Güven, en önemli çıkışını 2002 yılında ‘Sihirli Annem’ adlı dizideki Ceren karakteri ile yaşamıştır. Sonrasında ‘Selena’ adlı dizide Leyla rolüyle çok sevilen güzel oyuncu, 2012-2013 yıllarında Sihirli Annem dizisinin tekrar başlamasının ardından tekrar izleyici karşısına geçmiştir.

Dizinin ardından lise eğitimini tamamlamış, bir dönem ilgi duyduğu için çizim kursuna gitmiştir. Yüksek öğretim eğitimini Beykent Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nde tamamlayan Gizem Güven, okulunu tam bursla tamamlamıştır.

Yedikule Hayat Yokuşu adlı dizide de Ayfer karakterine hayat veren başarılı oyuncu, 2015 yılında Ne Münasebet isimli dizide Ayça rolünü canlandırmıştır.

2020 yılında futbolcu Caner Turp ile dünya evine girmiştir.

Oğlak burcu özelliklerine sahip olan Gizem Güven, 1.63 metre uzunlukta ve 52 kilogram ağırlıktadır.  

24 Kasım 2020 Salı 11:43

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Gizem Güven
Meslek Oyuncu
Yaşı 30 (1993-12-31)
Boyu 1,63
Kilosu 52 KG
Burcu Oğlak
Göz Rengi Yeşil
Eğitim Lisans
Eşi Caner Turp
Sevgilisi -
Doğum Yeri İstanbul
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler