Hande Yener Kimdir?


(1) (0)
Ad Soyad Hande Yener
Meslek Sanatçı
Yaşı 51 (1973-01-12)
Boyu 1,63
Kilosu 54 KG
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lise
Eşi Yok
Sevgilisi Misha
Doğum Yeri İstanbul

Biyografi

Hande Yener, 12 Ocak 1973 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Esas adı Makbule Hande Özyener’dir.  

Orta öğretim eğitimini İstanbul’da tamamlamış ve sonrasında evlenme kararı almıştır. 1990 yılında Uğur Kulaçoğlu ile dünya evine girmiş fakat evliliği 4 yıl sürmüştür. Yaşamış olduğu evlilikten Çağın isminde bir de oğlu olmuş fakat 1994 yılında eşinden boşanma kararı almıştır.  

Evli olduğu yıllarda bir mağazada satış görevlisi olarak çalışan Yener, bu sırada Hülya Avşar ile tanışma fırsatı edinmiş ve böylelikle hayatı da değişmiştir.

Sezen Aksu ile, Hülya Avşar aracılığıyla tanışan Yener, o dönemde sesi ile de dikkatleri üzerine çekmiştir. Aksu’nun vokalistlik görevini üstlenen başarılı şarkıcı, sonrasında ‘Deli Kızın Türküsü’ isimli albümünde de Sezen Aksu ile vokal yapmıştır.  

Neredeyse 40 konser boyunca beraber çalışan ikili, bu süreçte büyük de bir ses getirmeyi başarmıştır. Sonrasında yoluna tek devam eden Yener, Cem Özer’in programlarında da katılım göstererek şarkı söylemiştir.  

Antalya’da pek çok eğlence işletmelerinde 3 yıl boyunca sahne alan şarkıcı, müzik kariyerine de tekrar devam etmek adına İstanbul’a dönmeye karar vermiştir.  

Altan Çetin ile çalışma hayatına atılan Hande Yener, bu tanışmanın öncesindeki 2 yıl boyunca da repertuar çalışmıştır.  

Sekiz ay boyunca Altan Çetin ile stüdyo çalışmalarında yer alan şarkıcının ilk albümü de ‘Senden İbaret’ olmuştur.

Albümde çalışanlar arasında ise ayrıca Ercüment Vural ve Hakan Altun gibi isimler yer almıştır.  

Yüksek öğretimi için ‘Konservatuvar’ okumayan Yener, ‘Erdem Siyavuşgil’den özel olarak ders almış ve böylelikle sesini de eğitmiştir.  

‘Senden İbaret’ adlı albümü ile 2000 yılında ‘Türkiye’de Disko Pop’ akımını başlatmış ve bu süreçte ciddi de bir başarı elde etmiştir.  

Normalde pop şarkıcısı olan Yener, 2006 yılında ise ani bir karar almış ve ‘Apayrı’ adlı albümü ile elektronik müziğe geçiş yapmıştır.  

Hem pop alanında hem de elektronik müzik alanında ciddi bir başarı da edinen Yener, çok sayıda albüme imza atmış ve dillere dolanan pek çok şarkının da yorumlayıcısı olmuştur.  

Oğlak burcu özelliklerine sahip olan Hande Yener,1.63 metre uzunlukta ve 54 kilogram ağırlıktadır.  

23 Kasım 2020 Pazartesi 19:13

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Hande Yener
Meslek Sanatçı
Yaşı 51 (1973-01-12)
Boyu 1,63
Kilosu 54 KG
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lise
Eşi Yok
Sevgilisi Misha
Doğum Yeri İstanbul
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler