Tarkan Tevetoğlu Kimdir?


(3) (1)
Ad Soyad Tarkan Tevetoğlu
Meslek Sanatçı
Yaşı 51 (1972-10-17)
Boyu 1,73
Kilosu 66 KG
Burcu Terazi
Göz Rengi Yeşil
Eğitim Ön Lisans
Eşi Pınar Tevetoğlu
Sevgilisi -
Doğum Yeri Almanya

Biyografi

Tarkan Tevetoğlu, 17 Ekim 1972 tarihinde Neşe ve Ali çiftinin çocukları olarak Almanya’nın Renanya-Palatina eyaletindeki Alzey kasabasında doğmuştur. Annesi Neşe Hanım, ‘Tarkan’ isimli çizgi roman karakterinden etkilendiği için oğluna bu ismi verme kararı almıştır.  

Henüz çocuk yaşlarda müzikle ilgilenmeye başlayan Tarkan, 5 kardeşi ve ailesiyle beraber 1986 yılında Türkiye’ye dönmüştür. Ülkeye dönen Tevetoğlu ailesi Kocaeli’nin Karamürsel ilçesine yerleşmişlerdir.  

Orta öğretim eğitimine Kocaeli’de başlayan Tarkan, müziğe duymuş olduğu ilgi sebebiyle Karamürsel İleri Musiki Derneği’nde ‘Türk Sanat Müziği’ alanında eğitim almıştır.  

Ardından ailesinin İstanbul’daki Üsküdar ilçesine taşınması ile müzik eğitimine Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde devam etmiştir. Çok sayıda mekanda sahne almaya başlayan Tarkan, yüksek öğretim eğitimi için istemekte olduğu bölümü kazanamaması sebebiyle, Almanya’ya gitmek için plan yapmaya başlamıştır. Fakat sonrasında ‘İstanbul Plak’ şirketinin sahibi Mehmet Söğütoğlu ile tanışmış ve albüm anlaşmasına imza atmıştır.  

İlk stüdyo albümü olan ‘Yine Sensiz’i İstanbul Plak etiketi ile 26 Aralık 1992 tarihinde kaset olarak satışa sunan başarılı şarkıcı, albümdeki üç şarkının söz yazarlığını kendisi yapmıştır. Üç şarkının bestekarlığını da üstlenen Tarkan, “Kıl Oldum” şarkısıyla çıkışını yapmıştır.  

İkinci albümü olan ‘Aacayipsin’i 1994 yılında çıkaran Tarkan, iki buçuk milyon satış ile kendi rekorunu kırmayı da başarmıştır. Bu albümünün ardından çok sayıda ödül almaya da layık görülen yakışıklı şarkıcı, dokuzuncu stüdyo albümünde ise ‘ilk sanat müziği’ albümünü yayınlamıştır. ‘Ahde Vefa’ adlı bu albümü ile 170 bin satış rakamına ulaşan şarkıcı, 15 Haziran 2017 tarihinde de ‘10’ isimli albüme imza atmış ve büyük bir çıkış yakalamıştır. Albümünün ilk klibini müzikte Ozan Çolakoğlu imzası ile ‘Yolla’ adlı parçaya çeken ‘Mega Star’ dünyaya büyük bir ses getirmeyi de başarmıştır.  

29 Nisan 2016 tarihinde hayranı Pınar Dilek ile dünya evine giren yakışıklı şarkıcının bu evlilikten bir de Liya isminde kız çocuğu olmuştur. Bir de erkek çocuk bekleyen çift, oğullarına Ali Tarkan adını koymayı düşünmektedir.  

Terazi burcu özelliklerine sahip olan Tarkan Tevetoğlu, 1.73 metre uzunlukta ve 66 kilogram ağırlıktadır.  

18 Kasım 2020 Çarşamba 14:36 - 18 Kasım 2020 Çarşamba 14:36

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Tarkan Tevetoğlu
Meslek Sanatçı
Yaşı 51 (1972-10-17)
Boyu 1,73
Kilosu 66 KG
Burcu Terazi
Göz Rengi Yeşil
Eğitim Ön Lisans
Eşi Pınar Tevetoğlu
Sevgilisi -
Doğum Yeri Almanya
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler