Sibel Bilgiç Kimdir?


(2) (0)
Ad Soyad Sibel Bilgiç
Meslek Sanatçı
Yaşı 52 (1971-11-01)
Boyu 1,67
Burcu Akrep
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Ali Bellikan
Sevgilisi -
Doğum Yeri Ankara

Biyografi

Sibel Bilgiç, 1 Kasım 1971 tarihinde başkent Ankara’da dünyaya gelmiştir. 1986 yılında TRT’de düzenlenen ‘Müzik Maratonu’ adlı yarışmaya ablası Ulya Bilgiç’le çağrılmıştır. Hulusi Kentmen, Nursel Tekin, Handan Kocabalkan, Seden Kızıltunç, Bilgen Bengü’nün yer aldığı jüri karşısında şarkı söylemiş ve çok beğenilmiştir.  

Orta öğretim eğitimine Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde başlamış fakat öğrenciliği sırasında kazandığı bursla Amerika Birleşik Devletleri’ne giderek eğitimini orda tamamlamıştır.  

Liseye başladığında Ankara Devlet Konservatuvarında şan ve koro dersleri alan Sibel Bilgiç, Türkiye’ye döndükten sonra Best Hotel ve Karpiç Bar’da şarkı söylemiştir.  

Zerrin Özer’e 1990 yılında vokallik yapan şarkıcı, ayrıca Hilton Ankara Oteli’nde de caz ve pop caz söylemiştir.

Nilgün Belgün ve Volkan Severcan’la kabare yapmanın yanı sıra yüksek öğretim eğitimine Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde devam etmiştir. Ve üniversitede eğitim gördüğü dönemde bir Amerikan şirketinde satış müdürlüğünü üstlenmiştir.

1996 yılında ‘Alışamadım’ ismiyle albüm yayınlamış, 1997 yılında ise ‘Yalan Dünya’ adlı dizi ile izleyici karşısına geçmiş, dizinin jeneriğini seslendirmiştir. Fakat aynı yıl Mehmet Ali Yılmaz’la başladığı ilişki ile müzik kariyerine ara vermiştir.  

2005 yılında ilişkisinin sona ermesinin ardından epilasyon merkezi açan Sibel Bilgiç, Tiyatro Kedi’nin düzenlemiş olduğu Kazablanka müzikali ile tekrar sahnelere dönmüştür.  

2007 yılında iş insanı Ulvi Süvarioğlu ile dünya evine giren şarkıcının evliliği ise 1,5 ay sürmüştür.

2008 yılında gırtlak kanseri tedavisi gördükten 4 yıl sonra ‘Aşk Çarpsın Beni’ isimli bir albüm çıkartmıştır.  

2017 yılında sanayici Ali Bellikan ile ikinci kez nikah masasına oturan Bilgiç, 2019 yılında ise mücevher tasarımcılığı yapmaya başlamıştır.  

28 Mayıs 2020 günü ‘Diyemedim’ isimli bir cover tekli yayınlayan şarkıcı, müzik çalışmalarına ise hala devam etmektedir.

12 Kasım 2020 Perşembe 12:49 - 12 Kasım 2020 Perşembe 12:50

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Sibel Bilgiç
Meslek Sanatçı
Yaşı 52 (1971-11-01)
Boyu 1,67
Burcu Akrep
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Ali Bellikan
Sevgilisi -
Doğum Yeri Ankara
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler