Ilgaz Kaya Kimdir?


(7) (1)
Ad Soyad Ilgaz Kaya
Meslek Oyuncu
Yaşı 27 (1997-01-01)
Boyu 1,72
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İstanbul

Biyografi

Ilgaz Kaya, 1997 yılında İstanbul’da doğmuştur. Henüz 7 yaşındayken Ayla Algan’ın çocuklar için açılan drama kursunda ders almış, küçük yaşlardan beri oyunculuğa ilgi duymuştur.

İlköğretimin ardından İstanbul Gösteri Sanatları Merkezi seçmelerine katılarak ders almaya başlamıştır. Orta öğretim eğitimini Vefa Lisesi’nde tamamlayan Ilgaz Kaya, lisede tiyatro ekibine de katılmıştır.  

Yüksek öğretim eğitimine Boğaziçi Üniversitesi ile devam etmiş, ilk yılında Craft’yan eğitim almıştır. Vaktini çoğu zaman oyunculuk ve dans atölyelerine ayıran oyuncu, yalnızca Türkiye değil, yurt dışındaki oyunculuk sektörünü da takip etmiştir ve bunun için yabancı dil konusunda kendisini geliştirmeye çalışmıştır.  

Kırgın Çiçekler, Hekimoğlu, Elde Var Hayat, İstanbullu Gelin gibi yapımlarda da yer alan güzel oyuncu, ‘İstanbullu Gelin’ dizisinde Esma Sultan’ın gençliğini canlandırarak büyük bir çıkış yakalamıştır.

Şimdilerde ise Kanal D ekranlarında yayınlanmakta olan ‘Bir Annenin Günahı’ adlı dizi ile izleyici karşısına çıkmaktadır.  

Ilgaz Kaya, 1.72 metre uzunluktadır.

12 Kasım 2020 Perşembe 09:09

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Ilgaz Kaya
Meslek Oyuncu
Yaşı 27 (1997-01-01)
Boyu 1,72
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İstanbul
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler