Murat Birsel Kimdir?


(2) (0)
Ad Soyad Murat Birsel
Meslek Sunucu
Yaşı 64 (1960-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Gülse Birsel
Sevgilisi -
Doğum Yeri İzmir

Biyografi

Murat Birsel, 1960 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. Annesi arkeolog, babası hukuk profesörüdür. Yazar Salah Birsel, büyükbabasının kardeşidir.

İlköğretim eğitimini Ankara İlkokulu’nda tamamlamış, orta öğretim eğitimine İzmir Atatürk Lisesi’nde devam etmiştir.  

Lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde başarıyla tamamlayan Murat Birsel, 1980 yılında Yeni Asır Gazetesi’nde muhabir olarak çalışmaya başlamıştır.  

Sonrasında Rapor Gazetesi’nde Dış Haberler Müdürü olarak çalışmış ve eğitimine devam etme kararı alarak 1984-1987 yılları arasında University of Nort Texas Siyasal Bilimler Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans yapmıştır.  

1988 ve 1991 yılları arasında Dr. Adnan Kahveci’nin danışmanlığını üstlenen Birsel, TRT Genel Müdür Müşavirliği de yapmıştır.  

1991 yılında Sabah Gazetesi Müdürü olduktan sonra İstanbul’da kısa süreliğine kalmış ve Ankara’ya dönme kararı aldıktan sonra da Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi olmuş, bir dönem Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde ders vermiştir.  

1990’lu yıllarda ATV Haber Merkezi ile NTV’nin kuruluşunda görev alan Birsel, NTV ekranlarında yayınlanan ‘Gündemdekiler’ isimli program ile de tanınmaya başlamıştır.  

1996 yılında Tayyibe Gülek ile dünya evine girmiş fakat kısa süre sonra boşanmıştır. 1999 yılında ise Gülse Birsel ile ikinci kez nikaha masasına oturmuştur.  

NTV’de ‘Murat Birsel’le 5 Çayı’ isimli programı da yapan Murat Birsel, 2000’li yıllarda ise ATV Haber’in anchormanlik görevini üstlenmiştir.  

ATV, NTV, Cine5, TV8 gibi kanallarda televizyon programcısı olmasının yanı sıra, Vatan, Sabah ve Star gazetelerinde de köşe yazıları kaleme almıştır.  

04 Kasım 2020 Çarşamba 11:47

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Murat Birsel
Meslek Sunucu
Yaşı 64 (1960-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Gülse Birsel
Sevgilisi -
Doğum Yeri İzmir
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler