Hüseyin Rahmi Özkan Kimdir?


(2) (0)
Ad Soyad Hüseyin Rahmi Özkan
Meslek Bürokrat
Yaşı 85 (1939-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Mavi
Eğitim Lisans
Eşi Güzin Özkan
Sevgilisi -
Doğum Yeri Şanlıurfa

Biyografi

Hüseyin Rahmi Özkan, 1939 yılında Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde doğmuştur. İlköğretim eğitimini Şanlıurfa’da tamamlamış, orta öğretim eğitimi için Diyarbakır’a gitmiştir.  

Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi’ni başarıyla bitirdikten sonra yüksek öğretim eğitimine İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile devam eden Rahmi Özkan, öğrenci derneklerindeki üstün başarıları ve sosyal çalışmaları sebebiyle üniversitelerin üst teşekkülü olmuştur.  

Bu süreçte Milli Türk Talebe Birliği Genel Kurulu’na hukuk fakültesi delegesi olarak başlamış, ilk olarak da Milli Türk Talebe Birliği Genel Kurul Başkanlığı’na getirilmiştir.  

Ardından Milli Türk Talebe Birliği İstanbul İcra Konseyi Başkanı olan Özkan, 1961 ve 1963 yılları arasında bu görevi üstlenmiştir.  

Vatani görevini 1963 ve 1965 yılları aralığında tamamladıktan sonra 1966 yılında Hukuk Fakültesi derslerine dönmüş ve 1969 yılında da mezun olmuştur.  

Yazıhanesini 1970 yılında açan avukat, bu tarihten itibaren İstanbul Barosu’na kayıtlı serbest avukatlık yapmaya başlamıştır.  

Bir dönem Serap Ezgü’nün programında danışmanlık yapan Rahmi Özkan, şimdilerde ise ATV ekranlarında yayınlanmakta olan Müge Anlı ile Tatlı Sert programının avukatlığını üstlenmektedir.

31 Ekim 2020 Cumartesi 21:28

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Hüseyin Rahmi Özkan
Meslek Bürokrat
Yaşı 85 (1939-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Mavi
Eğitim Lisans
Eşi Güzin Özkan
Sevgilisi -
Doğum Yeri Şanlıurfa
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler