Tarık Solak Kimdir?


(3) (1)
Ad Soyad Tarık Solak
Meslek Tanınmış Kişi
Yaşı 60 (1964-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Ön Lisans
Eşi Bilinmiyor
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri Ankara

Biyografi

Tarık Solak, 1964 yılında başkent Ankara’da dünyaya gelmiştir. Kökeni Yozgat’a dayanmaktadır.  

Ailesiyle birlikte Avusturya’nın Brunswick şehrine göç ettiği sırada henüz 5 yaşında olan Solak, şehirde kendini korumak adına dövüş sanatları ile ilgilenmeye başlamış ve Tekvando eğitimi almıştır.  

Yerel bir spor kulübünde bir dönem kova taşıyan Solak, ilk olarak dövüş sanatı antrenörü, ardından da kulüp idarecisi olmuştur.

1993 yılında düzenlemiş olduğu şovla 1700 seyirci toplayarak tanınan Tarık Solak,  zamanla Kick Boks’ta atmış olduğu bel üstü tekmeleri ile ün kazanmış ve çeşitli organizasyonlar düzenlemiştir. Ayrıca organizasyonlarında Tibet Hamza ve Recep Saka gibi Türk dövüşçülere de yer vermiştir.  

Melbourne festival salonunda 4 bin kişiye Hamza-Özkan süperşovu düzenleyerek büyük bir ses getiren Solak, ardından da eğlence süperşovlarına uzanan etkinlikler düzenlemeye devam etmiştir.

1998 yılında uluslararası bir televizyon kanalı tarafından etkinlikleri yayınlanmaya başlamış ve aynı yıl Melbourne’ün en büyük kompleksinde etkinliklerini sergilemeye başlamıştır.  

Hayatının 28 yılını spora adayan ve bir dönemdir kanser tedavisi gören Tarık Solak, 24 Ekim 2020 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

25 Ekim 2020 Pazar 11:24

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Tarık Solak
Meslek Tanınmış Kişi
Yaşı 60 (1964-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Ön Lisans
Eşi Bilinmiyor
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri Ankara
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler