Mustafa Ceceli Kimdir?


(4) (0)
Ad Soyad Mustafa Ceceli
Meslek Sanatçı
Yaşı 43 (1980-11-02)
Boyu 1,74
Kilosu 70 KG
Burcu Akrep
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Selin İmer
Sevgilisi -
Doğum Yeri Ankara

Biyografi

Mustafa Ceceli, 2 Kasım 1980 tarihinde başkent Ankara’da dünyaya gelmiştir. Müziğe duymuş olduğu ilgisi küçük yaşlarda ailesi tarafından fark edilmiş ve eğitimine de bu alanda devam etmesi sağlanmıştır.  

Henüz 6 yaşında iken piyano ile tanışan Ceceli, 2 yıl piyano dersi almıştır. Sonrasında ise öğretmeni tarafından konservatuvar eğitimine yönlendirilmiştir.  

8 yaşına geldiğinde TRT ekranlarında yayınlanan ‘Köy Doktoru’ isimli televizyon dizisinde 13 bölüm rol alan Ceceli, oyunculuk alanında da yeteneğe sahip olduğunu göstermiş ve sonrasında UNICEF için hazırlanan ‘Can Suyu’ isimli film ile seyirci karşısına çıkmıştır.  

Amatör olarak müzik düzenlemesi yapmaya ise lise çağında başlayan Ceceli, yüksek öğretim eğitimi için girdiği sınav sonucunda Ankara Üniversitesi Veteriner Hekimliği Bölümü’nü kazanmıştır. Bu dönemde arkadaşları tarafından kurulan bir grupta klavye çalmaya başlayan Ceceli, albüm yapmak isteyen şarkıcılar için de demo kayıtlar hazırlayarak kendini geliştirmiştir.  

Veteriner Hekimliği Fakültesi’nde 3’üncü yılına kadar okuduktan sonra ise, üniversite sınavına tekrar girmeye karar vermiş ve Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümü ile eğitim hayatına devam etmeye karar vermiştir.  

Eğitimine devam etmek adına başkent Ankara’daki müzik hayatına son vererek İstanbul’a gelen Ceceli, 2003 yılındaki düzenlemeleri ile de takdir kazanmış ve tanınmaya başlamıştır.  

Asıl ününü ise 2007 yılında Enbe Orkestrası’nın albümünde yer alan ve Sezen Aksu’ya ait olan ‘Unutamam’ şarkısı ile edinen şarkıcı, büyük bir ün edinmenin ardından 2008 yılında ‘Limon Çiçekleri’ isimli ilk single çalışmasına imzasını atmıştır.  

Sonrasında 2009 yılının Kasım ayında ‘Mustafa Ceceli’ isimli albümünü yayınlayan yakışıklı şarkıcı, MÜ-YAP’tan ‘Altın Plak Ödülü’ almaya da layık görülmüştür.  

Başarıları üzerine çok sayıda ödül alan Ceceli, şarkıcılığın yanında asıl mesleği olan aranjörlüğü de sürdürmeye karar vermiştir.  

Es, Sevgilim, Kalpten, Aşk İçin Gelmişiz gibi başarılı albüm çalışmalarına da imzasını atan Ceceli’nin ayrıca bir derleme ve iki tane de remix albümü bulunmaktadır.  

15 Aralık 2015 tarihinde yayınlanan ‘Kalpten’ adlı albümündeki “Hüsran” isimli şarkısı ise 3VFX yönetmenliğinde 3D teknolojisi ile çekilen bir video klibe sahiptir.  

İTunes’a 5 Aralık 2015 günü Ceceli Müzik etiketi ile sunulan “Aşk İçin Gelmişiz” albümü, 7 Aralık 2015 tarihinde de müzik marketlerdeki yerini almıştır. 11 şarkının yer aldığı albümde tasavvufa yönelen şarkıcı, ayrıca eski eşi Sinem Ceceli ile de Ravi İncegöz tarafından armağan edilen ‘Küçücük Ama Dünya Kadar’ isimli bir parçayı düet ile yorumlayarak oğulları Arın’a hediye etmişlerdir.  

Yakışıklı şarkıcı, 1 Kasım 2008 tarihinde Sinem Ceceli ile dünya evine girmiş ve 26 Mayıs 2017 yılında da bu evliliği sonlanmıştır. Bu evlilikten 28 Eylül 2011 günü Arın isminde oğlu olan Ceceli, ikinci evliliğini ise 2017 yılında Selin İmer ile yaşamıştır.  

Akrep burcu özelliklerine sahip olan Mustafa Ceceli, 1.74 metre uzunlukta ve 70 kilogram ağırlıktadır.  

20 Kasım 2020 Cuma 19:38

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Mustafa Ceceli
Meslek Sanatçı
Yaşı 43 (1980-11-02)
Boyu 1,74
Kilosu 70 KG
Burcu Akrep
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Selin İmer
Sevgilisi -
Doğum Yeri Ankara
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler