Sezen Aksu Kimdir?


(3) (1)
Ad Soyad Sezen Aksu
Meslek Sanatçı
Yaşı 69 (1954-07-13)
Boyu 1,58
Kilosu 62 KG
Burcu Yengeç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lise
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri Denizli

Biyografi

Sezen Aksu, 13 Temmuz 1954 tarihinde Denizli’de dünyaya gelmiştir. Asıl adı Fatma Sezen Yıldırım olarak bilinmektedir. Henüz 3 yaşında iken ailesi ile İzmir’e taşınmıştır.

Kardeşi Nihat ile büyüyen Aksu, özellikle gençlik yıllarında çeşitli sanat dalları ile yakından ilgilenmiştir. Cengiz Bozkurt’tan resim dersleri de almış ve ayrıca tiyatro ve dans alanlarında da kendini geliştirmiştir.  

Orta öğretim eğitimini İzmir Kız Lisesi’nde tamamlamış ve sonrasında yüksek öğretim eğitimine Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile devam etmiştir. Fakat ikinci sınıfa geldiğinde okulu bırakma kararı almış ve 1974 yılında ilgisi üzerine plak yapmak amacıyla İstanbul’a yerleşmiştir.  

İstanbul’a geldikten 1 yıl sonra ilk 45’lik plağı olan ‘Haydi Şansım’ı “Sezen Seley” imzasıyla çıkarmıştır. Bugüne kadar dünyada 40 milyondan fazla albüm satan sanatçının ‘Bunlardan Gülümse’ isimli albüm çalışması rekor kırmıştır.  

1976 yılında, ‘Bebek Belediye Gazinosu’nda sahne almaya başlayan güzel sanatçı, güzelliği ile de dikkatleri çeken bir isim olmuştur. İlk kez Atıf Yılmaz filmi olan Minik Serçe’de başrol oynayan Aksu, filmin ardından bu lakapla anılmıştır.  

10 Temmuz 1981 tarihinde Sinan Özer ile dünya evine giren güzel oyuncunun bu evlilikten Mithat Can isminde bir de oğlu olmuştur.  

Doğumundan 1 yıl sonra Şan Müzikholü’nde ‘Sezen Aksu Aile Gazinosu’ gösterime girmiş ve sanatçı burada Adile Naşit, Şener Şen, Ayşen Gruda ve Altan Erbulak gibi oyuncularla aynı oyunda yer almıştır.  

1983 yılında Eurovision müzik yarışmasına katılma kararı almış olsa da, güzel sanatçı “Heyamola” adlı parça ile finallerde Türkiye’yi temsil edememiştir. Aynı yıl evliliğine de son verme kararı alan Sezen Aksu, 1986 yılında ‘Sen Ağlama’ isimli albümü ile büyük bir çıkış yapmıştır.  

1985 yılında tekrar Eurovision müzik yarışmasına katılma kararı alan şarkıcı, bu kez de ‘Küçük Bir Aşk Masalı’ ile aday olmuş fakat yine Türkiye’yi temsil edememiştir. Sonrasında ise bir daha bu yarışmaya katılmamıştır.  

Çok sayıda albüme imza atan Aksu, 2010 yılında Amerikan NPR radyosunun belirlemiş olduğu ’50 Büyük Ses’ listesinde de yer almayı başarmıştır.  

Müzik kariyerinde henüz albümü yayınlanmadan Ali Engin Aksu ile evlenen fakat kısa sürede bu evliliğe son veren şarkıcı, soyadını da buradan almış ve sonrasında değiştirmemiştir.  

İlk evliliğini 1972 yılında Hasan Yüksektepe ile yaşayan şarkıcı, son evliliğini ise 1993 yılında Ahmet Ulu ile gerçekleştirmiştir. Bir dönem Uzay Heparı ile yaşamış olduğu ilişki ile de gündem olan şarkıcının, toplamda ise 4 evliliği bulunmaktadır.  

Yengeç burcu özelliklerine sahip olan Sezen Aksu, 1.58 metre uzunlukta ve 62 kilogram ağırlıktadır.  

20 Kasım 2020 Cuma 15:29

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Sezen Aksu
Meslek Sanatçı
Yaşı 69 (1954-07-13)
Boyu 1,58
Kilosu 62 KG
Burcu Yengeç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lise
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri Denizli
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler