Barış Akarsu Kimdir?


Ad Soyad Barış Akarsu
Meslek Şarkıcı
Yaşı 44 (1979-06-29)
Boyu 1.81
Kilosu 79
Burcu Yengeç
Göz Rengi Ela
Doğum Yeri Zonguldak

Biyografi

Barış Akarsu Kimdir? Aslen Nereli? Kaç Yaşında?

Barış Akarsu, 29 Haziran 1979 yılında Amasra, Bartın’da dünyaya gelmiştir. Aslen Zonguldak’lı olduğu bilinmektedir. Annesinin adı Hatice, babasının ise Selahattin Akarsu’dur. Amasra Lisesi’nden mezun olan Barış Akarsu, müzikle ilgilenmeye başlamıştır. Aynı zamanda sporlada ilgilenen Barış Akarsu, karate sporu ve basketbolla ilgilenmiştir. Lise döneminde Amasra Yelken Kulübü’nde profesyonel olarak yelkencilik yapmıştır. Müzisyenliğin yanında animatörlükte yapan Barış Akarsu, Antalya’ya yerleşmiştir. Daha sonra Karadeniz Ereğli’ye yerleşip barlarda müzisyenlik yapmıştır. 
Ardından 2004 yılında Atv kanalında yayınlanan ”Akademi Türkiye” isimli yarışmaya katılmıştır. Kısa sürede çok fazla hayran kitlesine sahip olan Barış Akarsu, karakteri ve sesiyle yarışmanın en sevilen isimlerinden olmayı başarmıştır. Rock ve Anadolu Rock tarzında seslendirdiği şarkılarla ilgi odağı olan Barış Akarsu, finale kadar gelerek yarışmayı birincilikle kazanmıştır. 
 

Barış Akarsu’nın Müzik Kariyeri:

Akademi Türkiye” yarışmasını birincilikle kazanan Barış Akarsu, kısa zamanda pöpülerlik elde etmeyi başarmıştır. Yarışmanın ardından albüm çalışmalarına başlamıştır ve 30 Aralık 2004 tarihinde Seyhan Müzik aracılığıyla ”Islak Islak” adını verdiği albümünü çıkarmıştır. 
Albüm tanıtımı için Beyoğlu’nda Yeni Melek Gösteri Merkezi’nde konser yapan Barış Akarsu, yoğun bir ilgiyle karşılaşmıştır. 
İlk albümden sonra ikinci albümün hazırlıklarına başlayan Barış Akarsu, ikinci albümü olan “Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek” isimli albümünü 2006 yılında çıkarmıştır. Albümde 12 şarkı bulunmaktadır ve “Ben“ ve “Yeter Be” isimli şarkılarının söz ve müziği Barış Akarsu’nun kendisine aittir.

Yoğun konser ve albüm çalışmalarının yanında oyunculukta yapan Barış Akarsu, başrolünü Merve Sevi ile paylaştığı ”Yalancı Yarim” isimli dizide Tarık karakterini canlandırmıştır. Albümünün en sevilen parçalarından biri olan “Gözlerin” şarkısını oynadığı dizide seslendirmiştir.

Barış Akarsu Neden Öldü?

Ünlü sanatçı Barış Akarsu, 2007 yılında doğum günü olan 29 Haziran’da Muğla ilinin Bodrum ilçesine yakın olan Torba kavşağında geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetmiştir. 
 

Barış Akarsu’nun Boy ve Kilosu Kaçtır?

Barış Akarsu’nun boyu öldüğünde en fazla 1.81 kilosu ise 79 kilogramdı.
 

Barış Akarsu’nun Albümleri:

 Islak Islak

Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek

Kimdir O

Ayrılık Zamansız Gelir

Barış Akarsu’nun Oynadığı Diziler:

Yalancı Yarim (Tarık)

Barış Akarsu’nun Katıldığı Yarışma:

Akademi Türkiye

Barış Akarsu’nun Aldığı Ödüller:

2004- Akademi Türkiye Birinciliği

2005- Olay Fm 2005‘in En İyileri

2005- Future Dergisi‘nin Okullarda Yaptığı Anket- 2005 Yılının En Sevilen Rock Sanatçısı

2006- Turuncu Medya Grup Organizasyon Altın Nota Ödülleri- En İyi Pop- Rock Sanatçısı

2006- USDER Yılın En İyileri Anketi- Rock Müzik Dalı Birinciliği

2007- 13. Kral Tv Video Müzik Ödülleri- En İyi Rock Müzik Dalı Birinciliği

2008- Fersa 2007/2008- En İyi Müziği

 

09 Nisan 2022 Cumartesi 02:45 - 30 Haziran 2022 Perşembe 21:32
Şehir seç
Burç seç