Mustafa Keser Kimdir?


Ad Soyad Mustafa Keser
Meslek Şarkıcı
Yaşı 79 (1945-01-01)
Burcu Koç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lise
Eşi Nilüfer Keser
Doğum Yeri Elazığ

Biyografi

Mustafa Keser Kimdir? Aslen Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

Türk ses sanatçısı ve bestecisi olan Mustafa Keser, 1 Ocak 1945 yılında Elazığ, Maden’de doğmuştur. Kendisinden 9 yaş küçük olan bir kız kardeşi vardır. Babası işinde çok iyi olan bir marangozdur. Keman, ud gibi enstrümanlar yapıp Amerika’ya keman göndermiştir. Başarılı ses sanatçısı Mustafa Keser, bir çok müzik aleti çalmayı biliyordu. Küçüklüğünden beri ilgi duyduğu müzik dünyasına çok başarılı bir giriş yaparak tanınmayı başarmıştır.

 

Mustafa Keser Kimdir?

 

Ünlü ses sanatçısı Mustafa Keser, Bülent Ersoy ile sunduğu “Benzemez Kimse Bize” isimli programıyla son zamanların yine en çok konuşulan isimlerden biri olmuştur. Mustafa Keser, ilk ve ortaokulunu Elazığ’ın Maden ilçesinde okumuştur. Lise öğrenimini ise Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi ve Sivas 4 Eylül Lisesi’nde okumuştur. 
Eşi Funda Keser ile 1978 yılında hayatını birleştirmiştir. Ama  Bu evliliklerinden Yunus Emre, Emrah ve Emre isimlerinde üç çocukları vardır. 
Yine kendisi gibi sanatçı olan Fatih Kısaparmak ile teyze çocukları olduğu bilinmektedir. 
Başarılı sanatçı Mustafa Keser, çocukluğundan beri müziğe duyduğu ilgisinden dolayı keman, ud, bağlama gibi enstrümanları iyi derecede çalmaktadır. Lise eğitiminden sonra okula devam edemediğinden müzik alanında ilerleyerek kendisini bu mesleğe adayan Mustafa Keser, sahneye ilk olarak Müzeyyen Senar sayesinde çıkmıştır. 
 

 

 


Mustafa Keser’in Kariyer Hayatı:


Mustafa Keser müzik alanında kendisine birşeyler katmak için 1965 yılında İstanbul’a giderek çeşitli şarkıcılara eşlik ederek gazinolarda çalışmıştır. Daha sonra askerlik görevini yapmak için İstanbul’dan ayrılarak İzmir’e gitmiştir. Askerlik görevinden sonra müzik hayatı için İzmir’de yaşamaya devam etmiştir. Yaklaşık 15 yıl İzmir’de yaşayan Mustafa Keser, orada yaylı ve mızraplı tambur, buzuki, piyano gibi enstrümanlarıda çalmayı öğrenmiştir.

 
Ünlü ses sanatçısı ve bestecisi Mustafa Keser, 1975 yılında TRT’nin açmış olduğu amatör ses yarışmasını Türk Halk Müziği dalında kazanmıştır.  Yarışmadan sonra 1982 yılına kadar TRT İzmir Radyosu’nda mahalli sanatçı olarak çalışmıştır. Aynı zamanda Çiğli Askeri Hava Üssü’nde 4 yıl boyunca memurluk, taksicilik, market işletmeciliği gibi bir çok işe girmiştir. Kani Karaca‘dan müzik eğitimi almıştır. 

1982 yılında yine TRT’nin düzenlediği yetişmiş sanatçı sınavına katılarak sınavı Türk Sanat Müziği dalında kazanmıştır. TRT Radyodaki mahalli sanatçı görevinden ses sanatçısı görevine geçmiştir. 1989 yılında ise İstanbul’a geri dönmek durumunda kalmıştır. 
Mustafa Keser, 1995 yılında HBB televizyonunda “Mustafa Keser ve İstekleriniz” isimli canlı yayın programı yapmaya başlamıştır. Sonraki yıllarda ise bu programı Samanyolu Tv, Flash Tv, Kanal 6 kanallarında da “Mustafa Keser Sizlerle” isimiyle devam ettirmiştir. 

Bir çok alanda başarısı bulunan Mustafa Keser İstanbul Beylerbeyi’nde “KESER MÜZİKHOL” adlı gazino açmıştır. Hala cuma ve cumartesi günleri sahne alıp sevenleri ile buluşmaktadır. 
 

Mustafa Keser’in Eşi Kimdir?

Ünlü ses sanatçısı ve bestecisi Mustafa Keser’in eşi Nilüfer Keser’dir. 

Mustafa Keser’in Yer Aldığı Televizyon Programları:

Mustafa Keser ve İstekleriniz 

Mustafa Keser Sizlerle

Sıra Sende Türkiye

Benzemez Kimse Bize

Mustafa Keser’in Albümleri: 

Türk halk müziğinin en sevilen isimlerinden olan Mustafa Keser ilk albümünü 1978 yılında çıkarmıştır. 
Ahu Gözlerine(1978)

Seviyorum-Çaresizim(1990)

Söylemesi Benden Dinlemesi Sizden(1996)

Bana Kötü Diyenler Utansın(2008)

Nazlanma(2016)

Üzüm Gözlüm(2016)

Her Güzele Gönül Verme(2016)

Mustafa Keser’in Rol Aldığı Dizi ve Filmler:

Son Darbe (1965)

Olacak O kadar (1986)

Cesur Kuşku (2001)

Şeytan Ayrıntıda Gizli(2004)

Düğün Dernek 2 (2015)

23 Ekim 2021 Cumartesi 00:11 - 24 Ekim 2021 Pazar 03:01
Şehir seç
Burç seç