Ahmet Murat Çakar Kimdir?


Ad Soyad Ahmet Murat Çakar
Meslek Spor Yorumcusu
Yaşı 61 (1962-08-03)
Boyu 1,79
Kilosu 87
Burcu Aslan
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Arzu Çakar
Sevgilisi -
Doğum Yeri Çankırı

Biyografi

Ahmet Murat Çakar, 3 Ağustos 1962 tarihinde Çankırı'da dünyaya geldi. Orta öğretim eğitimini İstanbul Erkek Lisesi’nde tamamlamış, yüksek öğretim eğitimine İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ile devam etmiştir.

Kariyerine doktor olarak başlayan Ahmet Çakar, sonrasında hakemliğe yöneldi. 100’den fazla uluslararası maç ve derbi karşılaşması yönetti.

Avrupa Şampiyonası’nda üst düzey maç da yöneten iki Türk hakemden de ve Şampiyonlar Ligi’nde görev yapan üç Türk hakemden de birisidir.

Yönetmiş olduğu uluslararası maçların ardından hakemlik kariyerini 1997 yılında sonlandıran Ahmet Çakar, çalışma hayatına radyo ve televizyonda futbol yorumculuğu ile devam etmiş, ayrıca gazete köşe yazarlığı da yapmıştır.

2001 ve 2004 yılları arasında Telegol programında yorumculuk yapan Çakar, 25 Şubat 2004 tarihinde Mecidiyeköy Profilo Alışveriş Merkezi’nin arkasında yer alan ve o dönemde hekimlik yapmış olduğu sağlık ocağından çıktığı sırada 5 kurşunla vuruldu. Fakat vurulma sebebine ve vuran kişilere ilişkin bilgiye ulaşılamamıştır.

Ahmet Çakar’la Şansa Bak, Var Mısın Yok Musun? Yarışmalarının sunuculuğunu da üstlenmiş, ayrıca ‘Kanal-İ-Zasyon’ filminde de oynamıştı.

Şimdilerde Beyaz Tv’de futbol yorumculuğu yapan Ahmet Çakar, hekimlikle futbol yorumculuğunu beraberinde yürütmeyi sürdürüyor.

Aslan burcu özelliklerini taşıyan Ahmet Murat Çakar, 1.79 boyunda ve 87 kilogram ağırlığındadır.

04 Mart 2021 Perşembe 17:19
Şehir seç
Burç seç