Burcu Kara Kimdir?


Ad Soyad Burcu Kara
Meslek Oyuncu
Yaşı 44 (1980-03-01)
Boyu 1,75
Kilosu 57
Burcu Balık
Göz Rengi Mavi
Eğitim Lisans
Eşi Fırat Doğu Parlak
Sevgilisi -
Doğum Yeri Bursa

Biyografi

Burcu Kara, 1 Mart 1980 tarihinde Bursa’da doğdu. Anne ve babası öğretmen olduğu için ilköğretim eğitimine 4-5 yaşlarında başlamış, 9 yaşında bitirmiştir.  

Üniversite hayatına 16 yaşında başlayan Burcu Kara, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu.  

Öğrencilik yıllarında çeşitli yerel kanallarda sunuculuk yapmış, sonrasında ise Bursa’ya dönme kararı alarak yatırım uzmanlığına yönelmiş olsa da ilgisi üzerine diksiyon ve spikerlik kurslarına yönelerek İstanbul’a gitmiştir.

Öncelikle Olay Tv’de program sunan, sonrasında da Kanal D’de çalışmaya başlayan Kara, muhabirlik, haber spikerliği gibi alanlarda çalıştı. Radyo D ve Radyo Foreks de haber spikerliği yaptığı kanallar arasında yer alıyor.  

Haber spikerliğinin ardından oyunculuğa yönelen Burcu Kara, bu alanda kendisini geliştirmek için Şahika Tekand’da oyunculuk dersleri aldı.  

Aldığı eğitimin ardından kameralar karşısına ise 2004 yılında ‘Haziran Gecesi’ adlı dizi ile geçmiş ve dizide de Duygu karakterine hayat vermiştir.  

2011 yılında Buğra Gülsoy ile dünya evine giren oyuncunun evliliği 2012 yılında sona erdi.  2016 yılında ise Fırat Doğu Parlak ile ikinci kez nikah masasına oturmuştur. Çiftin bu beraberliğinden de Ali Çınar adında oğlu vardır.

Elveda Derken dizisindeki Zeynep karakteri ile tanınan güzel oyuncu, İpsiz Recep, Maskeli Balo, Tozlu Yollar, Milat, Romantik Komedi gibi pek çok yapımda da yer aldı.  

Son olarak ise TV 8 ekranlarında yayınlanmakta olan ‘Kırmızı Oda’ adlı dizide Duygu’nun annesi Zuhal rolünü canlandırmıştır.  

Balık burcu özelliklerini taşıyan Burcu Kara, 1.75 boyunda ve 57 kilogram ağırlığındadır.  

Burcu Kara’nın rol aldığı bazı diziler ve filmler:

2020 – Kırmızı Oda (Zuhal) (TV Dizisi)

2019 – Şuursuz Aşk (Sinema Filmi)

2015 – Milat (Gökçe) (TV Dizisi)

2013 – Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda (Zeynep) (Sinema Filmi)

2013 – Tatar Ramazan (Ebru) (TV Dizisi)

2011 – Yıllar Sonra (Seda) (TV Dizisi)

23 Şubat 2021 Salı 18:44
Şehir seç
Burç seç